שיעורי השרדות דומים לאחר הסרה חלקית או מלאה של גידולי סטרומה במערכת העיכול

על-פי תוצאותיו של מחקר שהוצג במסגרת המפגש השנתי של ה- Society of Surgical Oncology (ה-SSO), שיעורי ההשרדות לטווח ארוך לאחר הסרה חלקית של גידולי סטרומה במערכת העיכול (GIST) נראים דומים לאלה שמתקבלים בקרב חולים שעברו הסרה מלאה.

החוקרים מצאו גם כי מתן טיפול באמצעות imatinib עשוי להעלות תועלת סינרגיסטית מבחינת שיעורי ההשרדות.

החוקר הראשי, ד”ר Perez, מסביר כי אפילו הסרה של חלק מהגידול, ולא של כולו, מעלה שיפור בשיעורי ההשרדות של החולים.

החוקרים ניתחו מידע שנאסף לאורך 11 שנים במאגר נתונים. 82% מתוך 1873 הגידולים שזוהו היו גידולים מסוג GIST, והיתר סווגו כממאירויות של רקמת שריר חלק.

שיעור ההשרדות החציוני לאורך תקופה בת 5 שנים היה משופר בקרב חולים שעברו ניתוח, בהשוואה לחולים שלא עברו ניתוח. בחולים שעברו כריתה רדיקלית נתקלה תוצאה גרועה באופן מובהק סטטיסטית מבחינת השרדות, בהשוואה לתוצאות בכל אחת מהקבוצות האחרות, אפילו קבוצת החולים שלא עברו ניתוח.

ד”ר Perez מסביר כי הסרה מלאה והסרה חלקית העלו שיעורי השרדות דומים כעבור 11 שנים. הסרה מלאה לא נקשרה לשיפור מובהק סטטיסטית בשיעור ההשרדות, בהשוואה להסרה חלקית (51.6% בהשוואה ל-44.7%). ד”ר Perez מציין כי למרות שממצא זה התקבל במחקרים נוספים, הוא נותר שנוי במחלוקת.

שיעורי ההשרדות החציוניים באופן כללי ועבור כל אחד מהטיפולים בנפרד, פרט לכריתה רדיקלית, השתפרו באופן מובהק סטטיסטית לאחר שנת 2000. ד”ר Perez מסביר כי ממצא זה מעיד על התועלת הפוטנציאלית העולה מהטיפולים החדשיםף כולל השימוש ב-imatinib.

הגורמים היחידים שנקשרו באופן בלתי-תלוי ומובהק סטטיסטית לשיפור בשיעור ההשרדות היו קבלת טיפול לאחר שנת 2000 ומתן טיפול ניתוחי (בהשוואה להעדר מתן טיפול).

בחולים שעברו הסרה חלקית או מלאה של GIST מופיע שיפור מובהק סטטיסטית בשיעור ההשרדות, בהשוואה לחולים שלא עברו את הניתוח. ד”ר Perez מסכם כי הממצאים עלולים להיות מוטים, אך הם תומכים בהסרת הממאירות הראשונית בכל החולים הסובלים מ-GIST גרורתי.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

היסטוריה של מחלות אוטואימוניות והסיכון להיארעות סוכרת מסוג 1 במתבגרים

מקור: Diabetes Care
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|18/11/2025

במאמר מדווחים פרופ’ גלעד טוויג ושותפיו מהמרכז הרפואי בשיבא על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי תחלואה אוטואימונית מאוחרת בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 1 בבגרות בשני המינים, בפרט באלו עם מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס ומחלת צליאק

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מעכב JAK מול אנטגוניסט TNF; איזה בטוח יותר עבור מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון?

מקור: JAMA Network Open
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|16/09/2025

מטא־אנליזה הראתה כי אין הבדל מובהק בין שימוש במעכבי JAK לבין שימוש באנטגוניסטים של TNF מבחינת הסיכון לזיהומים חמורים או לממאירויות בקרב מטופלים עם מחלות דלקתיות מתווכות־חיסון (IMIDs)

דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/07/2024

דימום ממערכת העיכול התחתונה, המוגדר כהמטוֹכזיה, מהווה חמישית מכלל המקרים של דימום במערכת העיכול בקרב חולים הזקוקים לאשפוז בבית חולים. מאמר סקירה זה הוא סיכום של ההנחיות הקליניות של JAMA שפורסמו באפריל 2024.
מתוך הגליון הראשון של מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן