הפרעות אכילה נפוצות יותר באוכלוסיות בעלות הכנסה נמוכה יותר

מקור: JAMA Netw Open

בקרב מתבגרים ממשפחות עם קשיים כלכליים סיכון מוגבר להתפתחות הפרעות אכילה, כאשר כל קושי נוסף לווה בעליה של 6% בסיכון להפרעות אלו, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. בילדים להורים בעלי השכלה יסודית בלבד תועד סיכון גבוה פי 1.64 להתפתחות הפרעות אכילה, בהשוואה לאלו להורים בעלי השכלה אקדמית.

במסגרת המחקר נבחנו הנתונים ממחקר Avon Longitudinal Study of Parents and Children, שכלל נשים הרות מאבון, אנגליה, עם צפי לידה בין תחילת אפריל בשנת 1991 ועד סוף דצמבר בשנת 1992. מדגם המחקר כלל 7,824 משתתפים, כולל 4,003 (51.1%) בנים ו-294 (3.8%) מקבוצות מיעוט אתני.

התוצאים העיקריים כללו אכילה מופרעת, חשש מפני משקל וצורת גוף, וחוסר שביעות רצון ממראה הגוף בגילאי 14, 16 ו-18 שנים.

החשיפות העיקרית כללו הכנסה של ההורים, רמת השכלה, תעסוקה, מדד קשיים כלכליים (טווח, 0-15), חסך סוציו-אקונומי ברמת האזור, כפי שנקבע בין 32 שבועות הריון ועד 47 חודשים לאחר הלידה.

כל עליה של נקודה אחת בקושי הכלכלי לוותה בסיכון מוגבר להפרעות אכילה (יחס סיכויים של 1.06, רווח בר-סמך 95% של 1.04-1.10), עליה בחשש בנוגע למשקל הגוף וצורת הגוף ובחוסר שביעות רצון ממראה הגוף.

בילדים להורים עם רמת השכלה נמוכה יותר תועד סיכון מוגבר להפרעות אכילה (יחס סיכויים של 1.80, רווח בר-סמך 95% של 1.46-2.23), בהשוואה לאלו להורים עם השכלה אקדמית.

שיעורי הימצאות הפרעות אכילה עלו מ-7.9% בגיל 14 שנים ל-15.9% גיל 16 שנים ול-18.9% בגיל 18 שנים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ישנה חשיבות רבה לזיהוי והתמודדות עם מכשולים קיימים העשויים למנוע מציעים מרקע כלכלי נמוך גישה לשירותי הפרעות אכילה.

JAMA Netw Open, Aug 20, 2025

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

השוואה בין אנורקסיה נרווזה לאנורקסיה נרווזה אטיפית מבחינת תבניות רגשיות ותחלואה נילווית (Int J Eat Disord)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/04/2024

מטרת מחקר זה, שפורסם לאחרונה בעיתון הבינלאומי להפרעות אכילה (International Journal of Eaing Disorder) היה לבחון את ההבדלים בין האבחנות, Atypical Anorexia Nervosa ו- Anorexia Nervosa, מבחינת ההתנהגויות והפתולוגיה הבסיסית של הפרעת האכילה, המאפיינים הדמוגרפיים והתחלואה הפסיכיאטרית הנילווית. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן