טיפול ב-Delgocitinib בטוח ויעיל בחולים עם אקזמה כרונית של הידיים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

מתוצאות מחקר בשלב 3 שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Dermatology עולה כי טיפול בקרם Delgocitinib הוביל לשיפור משמעותי בתסמינים בחולים עם אקזמה כרונית של הידיים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אקזמה כרונית של היד הינה אחת המחלות הדלקתיות הכרוניות הנפוצות ביותר, כאשר אפשרויות הטיפול הזמינות כיום לחולים אלו אינן מובילות לתוצאות משביעות רצון.

מחקר DELTA 1 הינו מחקר בשלב 3, שכלל 487 מבוגרים עם אקזמה כרונית של הידיים בדרגה חמורה, אשר חולקו באקראי ביחס 2:1 לקבלת טיפול בקרם Delgocitinib במינון 20 מ”ג/גרם או טיפול דמה, אשר ניתנו פעמיים ביום למשך 16 שבועות.

התוצא העיקרי היה שיעור החולים שהשיגו מדד IGA (או Investigator’s Global Assessment) שהעיד על עור נקי או כמעט-נקי עם הבדל של לפחות שתי דרגות בהשוואה לתחילת המחקר. החוקרים מציינים כי מדד כמעט-נקי הוגדר בצורה שונה מההגדרות ששימשו במחקרים קודמים. במטרה לענות על הגדרת כמעט-נקי, הסימן העורי היחיד שהותר היה אודם שכמעט אינו ניתן לזיהוי.

לאחר 16 שבועות, 19.7% מהחולים בזרוע ההתערבות השיגו את תוצא הסיום, זאת בהשוואה ל-9.9% מהחולים בזרוע הביקורת.

שיעור החולים שענו על תוצא הסיום המשני של שיפור של 75% ושיפור של 90% במדד HECSI (או Hand Eczema Severity Index) ושיפור של 4 נקודות במדד DLQI מתחילת המחקר עמד על 49.2%, 29.5% ו-74.4% בזרוע הטיפול, בהתאמה, בהשוואה ל-23.5%, 12.3% ו-50%, בזרוע הביקורת.

תופעות הלוואי הנפוצות ביותר דווחו בשיעורים דומים בין קבוצת ההתערבות וקבוצת הביקורת, ללא סיבוכים לבביים מג’וריים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי Delgocitinib במינון 20 מ”ג/גרם הוביל לשיפור משמעות בחולים עם אקזמה כרונית של הידיים, הן לפי הערכת הרופאים המטפלים והן לפי מדדי DLQI. יתרה מזאת, הטפול התרופתי נסבל היטב לאורך תקופה של 16 שבועות.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD

לידיעה ב-Healio

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|12/08/2024

כוח העבודה (Joint Task Force) של האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה עדכן את ההנחיות לטיפול ב-AD. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר מה-JAMA Pediatrics שריכז את ההמלצות העיקריות לגבי טיפול בדרמטיטיס אטופית, ומוסיף מהערותיו.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן