הקשר בין טיפול anti-TNF וזיהומי עור בחולי RA (מתוך Arthritis and Rheumatism)

מבדיקת חולי Rheumatoid Arthritis (RA) קשים עולה כי טיפול ב-anti-TNF אינו מלווה בשיעור מוגבר של זיהומים חמורים בהשוואה לטיפול DMARD (Disease Modifying AntiRheumatic Drugs). עם זאת, מצויין במחקר שהתפרסם בגליון אוגוסט של Arthritis and Rheumatism, כי טיפול anti-TNF מעלה את הסיכון לזיהומי עור ורקמה רכה חמורים.

החוקרים ערכו מחקר פרוספקטיבי בו השתתפו 7664 חולי RA קשים המטופלים ב-anti-TNF ו-1354 חולי RA קשים המטופלים ב-DMARD. במהלך קרוב ל-4 שנים, נרשמו 525 זיהומים חמורים בקרב מטופלי Anti-TNF לעומת 56 מקרים בקרב מטופלי DMARD.

החוקרים לא מצאו הבדל בסיכון לזיהום בין שלושת טיפול anti-TNF המאושרים לשימוש, Etanercept, Infliximab ו-Adalimumab. Incidence Rate Ratio המתוקנן לזיהום חמור עמד על 1.03 עבור anti-TNF לעומת טיפול DMARD (כולל זיהומים חיידקיים תוך-תאיים וזיהומים ספציפיים לאתר).

למעשה, התמותה הקשורה בזיהום חמור היתה מעט נמוכה יותר תחת טיפול anti-TNF.

עם זאת, IRR עבור זיהומי עור ורקמה רכה חמורים הקשורים בטיפול anti-TNF עמד על 4.28 בהשוואה ל-DMARD. זיהומים חיידקיים תוך-תאיים הופיעו רק בקבוצת מטופלי anti-TNF. כמו כן נרשם סיכון מוגבר לשחפת בעקבות טיפול anti-TNF.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ייתכן ול-TNF יש תפקיד פיזיולוגי חשוב במנגנוני ההגנה של המאכסן בעור וברקמה הרכה מעבר לאלו הקיימים ברקמות אחרות.

Arthritis Rheum 2006;54:2368-2376.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|12/08/2024

כוח העבודה (Joint Task Force) של האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה עדכן את ההנחיות לטיפול ב-AD. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר מה-JAMA Pediatrics שריכז את ההמלצות העיקריות לגבי טיפול בדרמטיטיס אטופית, ומוסיף מהערותיו.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן