תוצאות מאכזבות לגירוי מוחי עמוק לטיפול בדיכאון חמור (Biol Psychiatry)

גירוי מוחי עמוק (DBS או Deep Brain Stimulation) לא הביא לשיפור דיכאון עמיד לטיפול תרופתי במחקר האקראי, מבוקר טיפול דמה הראשון, שתוצאותיו פורסמו במהלך חודש אוגוסט בכתב העת Biological Psychiatry.

החוקרים לא זיהו הבדלים משמעותיים בשיעורי התגובה בין קבוצת הטיפול הפעיל וקבוצת טיפול—דמה לאחר 16 שבועות. עם זאת, בחלק מהחולים תועדה תגובה במהלך שלב הארכה בתווית-פתוחה.

מדגם המחקר כלל 30 גברים ונשים, בגיל ממוצע של 47.7 שנים, עם דיכאון עמיד לטיפול, שחולקו באקראי לטיפול פעיל (גירוי מוחי עמוק של Ventral Capsule/Ventral Striatum) או טיפול דמה למשך 16 שבועות, ולאחר מכן שלב הארכה בתווית-פתוחה במשך שנתיים. החוקרים הגדירו תגובה בנוכחות שיפור של לפחות 50% מתחילת המחקר במדד MADRS.

החוקרים לא הצליחו לזהות הבדל משמעותי בשיעורי התגובה בין טיפול פעיל (20% תגובה, 3 מבין 15 חולים) וטיפול דמה (14.3% תגובה, 2 מבין 14 חולים). השינוי הממוצע במדד MADRS במהלך השלב הסמוי עמד על 8.0 נקודות בקבוצת הטיפול הפעיל ו-9.1 נקודות בקבוצת הדמה (p=NS).

עם זאת, טווח של 20-26.7% מהחולים לא תועדה תגובה לגירוי מוחי עמוק בכל שלב במהלך תקופת ההארכה של המחקר.

החוקרים טוענים כי התוצאות המאכזבות הן בעלות חשיבות רבה, לאור הממצאים שעלו ממחקרים קודמים בנושא. עם זאת, הם הצליחו לזהות שיפור מסוים בכלל המדגם במהלך שלב המעקב ארוך הטווח, ממצאים מעודדים מאחר וחולים אלו סבלו מדיכאון חמור וכרוני, ולא הגיבו למגוון טיפולים תרופתיים לדיכאון.

Biol Psychiatry. 2015;78:240-248

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כיצד לדבר עם מטופלים על התחלת טיפול בנוגדי דיכאון? (The Pharmaceutical Journal, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/10/2024

כיצד לדבר עם מטופלים על התחלת טיפול בנוגדי דיכאון? כתבה שפורסמה בעת האחרונה ב- The Pharmaceutical Journal ניסתה לסייע לרוקחים ורוקחות בהתמודדות עם שאלה זו. האזינו כעת למגזין המשולב של הג’ורנאל מס’ 4, תחום רוקחות

תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/08/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

זמן מסך ושכיחות דכאון בקרב בני נוער (JAMA Pediatrics)

זמן מסך ושכיחות דכאון בקרב בני נוער (JAMA Pediatrics)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/03/2024

מחקרים מראים שעליה בזמן החשיפה למסכים (Screen Time) עשויה להביא לעליה בתסמיני דכאון. עם זאת, הקשר בין כל אחד מסוגי החשיפה השונים (נייד, טלוויזיה, מחשב ו/או וידאו) לבין דכאון אינו ברור דיו. כמו כן, טרם נחקרה ההשפעה המצטברת של החשיפה לאורך זמן. בשני פערים אלו עסק מחקרם של בוארס וקבוצתו, אשר פורסם ב-JAMA. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|29/02/2024

שיעורי תמותת האימהות בארה”ב זינקו והגיעו ל-1205 מקרי מוות בשנת 2021, נתון המצריך מענה דחוף וממוקד. הפערים בין קבוצות אתניות מדגישים את הצורך לטפל בבעיה זו בהקדם. כ-80% ממקרי המוות של יולדות אלה ניתנים למניעה, כאשר חלק משמעותי מהם מתרחש בתקופה שלאחר הלידה, דבר ההופך תקופה זו לתקופה חשובה ומרכזית לניטור ולשיפור בריאות האם. מאמר זה, שפורסם ב-JAMA, מתעמק באופן מקיף בהערכה של בריאות הלב וכלי הדם (CVH), ובמכשולים המערכתיים שקיימים בטיפול באישה בתקופה שלאחר הלידה.

אבחון וניהול מחלות של אבי העורקים (מתוך ה-JAMA)

אבחון וניהול מחלות של אבי העורקים (מתוך ה-JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|15/02/2024

שיעור התמותה בקרב מטופלים עם דיסקציה מסוג A של אבי העורקים, כלומר דיסקציה בשורש אבי העורקים ובאבי העורקים העולה, עומד על כ-57% אם לא עוברים ניתוח חירום ועד 25% בחולים שעוברים ניתוח חירום.
במאמר זה מובאת סקירה של הנחיות הקולג’ האמריקני לקרדיולוגיה ואיגוד הלב האמריקני המתייחסות לדיסקציה של אבי העורקים החזי והבטני, למחלות גנטיות של אבי העורקים, למחלת כלי דם פריפריים, לבעיות הקשורות למסתם אאורטלי דו צניפי ולתסמונת טרנר. ההמלצות, שפורסמו ב-JAMA, נוגעות למפרצות המערבות את שורש אבי העורקים ו/או אבי העורקים העולה.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן