טיפול בתאי גזע משפר תוצאות קליניות בחולי אי-ספיקת לב (Lancet)

טיפול בתאי גזע המוזרקים לשריר הלב מביא לירידה משמעותית באירועים לבביים קליניים בחולים עם אי-ספיקת לב איסכמית, כך עולה מנתונים חדשים, שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-American College of Cardiology ופורסמו באותה עת בכתב העת Lancet.

במסגרת המחקר האקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, בשלב 2B (ixCELL-DCM), חולים מ-31 אתרים בצפון אמריקה עם אי-ספיקת לב ומדד NYHA (New York Heart Association) של III או IV, עקב קרדיומיופתיה מורחבת על-רקע איסכמיה, עם מקטע פליטה של חדר שמאל של 35% ומטה, עם ICD (Implantable Cardioverter Defibrillator), שלא התאימו לפרוצדורות רה-וסקולריזציה. המשתתפים חולקו באקראי לטיפול בתאי Ixmyelocel-T או פלסבו בעת שאיבת מח עצם והיו במעקב למשך 12 חודשים.

בתקופה שבין 2 באפריל, 2013, ועד 28 בינואר, 2015, 126 משתתפים חולקו באקראי לטיפול בתאי גזע (60 חולים) או פלסבו (66 חולים). 114 חולים (90%) שימשו לניתוח מותאם לפי כוונה לטפל ו-109 חולים נכללו בניתוח הראשוני להערכת היעילות לפי-פרוטוקול (58 בקבוצת ההתערבות ו-51 בקבוצת הפלסבו). תוצא היעילות העיקרי, שכלל משלב של תמותה מכל-סיבה, אשפוז לבית חולים על-רקע מחלות לב וכלי דם וביקור לא-מתוכנן במרפאה לטיפול בהחמרת אי-ספיקת לב, תועד ב-47 חולים: 50 אירועים ב-25 מבין 51 חולים בקבוצת הפלסבו (49%) לעומת 38 אירועים ב-22 מבין 58 החולים בקבוצת ההתערבות (38%), כלומר, חלה ירידה של 37% בשיעור אירועים לבביים, בהשוואה לפלסבו (יחס סיכון של 0.63). ב-75% מהמשתתפים בקבוצת הפלסבו תועדו אירועים חריגים חמורים, זאת בהשוואה ל-53% מהמטופלים בקבוצת ההתערבות.

החוקרים כותבים כי למיטב ידיעתם, זהו המחקר הגדול ביותר להערכת תאי גזע בחולים עם אי-ספיקת לב. הטיפול בחולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטרה ירוד של חדר שמאל עקב קרדיומיופתיה מורחבת על-רקע איסכמיה הוביל לירידה משמעותית באירועים לבביים קליניים, בהשוואה לפלסבו, עם שיפור תוצאות הטיפול בחולים.

Lancet 2016

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן