הרגולטור האירופי בודק מחדש בטיחות של NSAIDs לא סלקטיביים

רגולטור התרופות האירופי הודיע לאחרונה, כי הוא פותח בסקירה חדשה של תרופות ישנות לכאב כמו ibuprofen ו-naproxen , לאור מידע חדש המציע סיכון פוטנציאלי מוגבר להתקף לב או שבץ.

הסקירה תתייחס ל- non-steroidal anti-inflammatory drugs ((NSAIDs הלא סלקטיביים, המשמשים לעיתים קרובות בטיפול בארתריטיס ובמצבים כואבים אחרים, והגיעה בעקבות חשיפת הסיכונים בשימוש בתרופה חדשה יותר במשפחה, אך הסלקטיבית- vioxx.

לדברי הרגולטור, נתונים חדשים זמינים כעת לגבי הבטיחות הקרדיווסקולרית של NSAIDs לא סלקטיביים, בעקבות מחקרים קליניים ואפידמיולוגיים, שמרמזים על פוטנציאל לסיכון קרדיווסקולרי מוגבר בחלק מתרופות אלה, בעיקר כאשר הן משמשות בטיפול ארוך טווח.

הסקירה מתייחסת רק ל- NSAIDs שניתנים במרשם ע”י רופא, ולא לאלה הנמכרים בבתי המרקחת, הזמינים רק במינונים נמוכים.

ה-regulator’s Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) ביצע באוקטובר 2005 סקירה של שלושה NSAIDs לא סלקטיביים: ketoprofen, ketorolacו- piroxicam.

בעוד שההמלצות הנוכחיות הן לשימוש זהיר עבור כל שלוש התרופות, הדאגה העיקרית הינה ש- piroxicam יהיה פחות מומלץ מבחינת פרופיל בטיחות גסטרו-אינטסטינלי, ובעל סיכון מוגבר לתגובות עוריות בהשוואה ליתר ה- NSAIDs הלא סלקטיביים.

בהתייחס ל- ketoprofen ול- ketorolac, ה- CHMP הסיק כי היתרונות שלהם עדיין עולים בחשיבותם על הסיכונים הקשורים בשימוש בהם.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

אוטמים מוחיים בטריטוריות מרובות, טיפול נוגד קרישה והישנות לאחר שבץ קריפטוגני: ניתוח תת־קבוצה של מחקר ARCADIA

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/09/2026

שבץ קריפטוגני (שבץ ממקור לא ידוע) הוא אתגר טיפולי משמעותי. כאשר בבדיקות הדמיה (כמו MRI) מזוהים אוטמים (מוחיים) ביותר מטריטוריה כלי דם אחת, הדבר מעלה חשד סביר למקור תסחיפי מהלב (Cardioembolism)

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן