מינון העמסה משולב של קלופידוגרל ואטורבסטטין מגן מפני אירועים מוחיים במושתלי סטנט בעורק התרדמה (JACC)

קלופידוגרל (clopidogrel ) במינון העמסה של 600 מ”ג הפחית אירועים מוחיים איסכמיים פרי-פרוצודרליים, ואת שיעורי ההתקף האיסכמי החולף (TIA), כמו גם מקרי שבץ לאחר כחודש במטופלים שעברו השתלת סטנט בעורק התרדמה, כך לפי מחקר  ARMYDA-9 CAROTID . המחקר בחן את יעילותן של שתי אסטרטגיות טיפול הניתנות לפני ההתערבות , בשילוב של  Clopidogrel ו- Atorvastatin , במניעה של נזק מוחי במהלך ולאחר השתלת סטנט בעורק הקרוטיד.  המחקר, שהוצג בכנס של הקולג’ האמריקאי לקרדיולוגיה בסן פרנסיסקו בשבוע שעבר, מצא גם כי העמסה חוזרת קצרת טווח עם מינון גבוה של אטרובסטטין היתה יעילה בהורדה של אירועים מוחיים גם במטופלים שקיבלו סטטינים לאורך זמן.

החוקרים כותבים כי הטיפול התרופתי בתהליך הסטנטיזציה של הקרוטיד מבוסס בעיקר על מחקרים התערבותיים בעורקים הכליליים; המחקר הנוכחי מביא עדות ממחקר ספציפי בהתערבות בעורק התרדמה, כזו שעשויה לתרום להנחיות הפרמקולוגיות של ניהול הטיפול בסטנטיזציה זו.

מחקר ה- ARMYDA-9 CAROTID(פורסם במקביל גם בכתב העת של הקולג’ האמריקאי לקרדיולוגיה לפני כשבוע), כלל  156 מטופלים (שלא קיבלו בעבר טיפול ב- clopidogrel ) שעברו השתלת סטנט בעורק התרדמה. המטופלים חולקו באופן רנדומלי לקבל קלופידוגרל במינון העמסה של 600 מ”ג / או 300 מ”ג; ומינון העמסה חוזר של אטורבסטטין 80 מ”ג 12 שעות לפני ביצוע הסטנט, ואח”כ 40 מ”ג שעתיים לפני השתלת סטנט / או המנעות מטיפול נוסף בסטטינים. 

השכיחות לאחר 30 יום של אירועים איסכמיים חולפים (TIA) או שבץ, או של נגעים מוחיים חדשים ירדה באופן משמעותי בקבוצה שקיבלה מינון של 600 מ”ג קלופידוגרל  (18%, לעומת 35.9 בקבוצת המינון 300 מ”ג) ובמשתתפים שקיבלו אטורבסטטין במינון נוסף (18.4% לעומת 35% בקבוצה שלא קיבלה מינון נוסף של סטטינים). מינון העמסה גבוה של קלופידוגרל הביא לירידה בשיעור אירועי השבץ או TIA לאחר 30 יום ( 0% מול 9%), ללא עליה בסיכון לדימום.















קלופידוגרל במינון 600 מ”ג,

בתוספת אטרובססטין   (%)


קלופידורגל במינון 600 מ”ג,

ללא תוספת אטרובססטין (%)


קלופידוגרל 300 מ”ג בתוספת אטרובסטטין (%)


קלופידוגרל 300 מ”ג ללא תוספת אטרובסטטין(%)


השכיחות של אירועים איסכמיים חולפים, שבץ או נגעים חדשים

לאחר 30 יום


18.9


17.1


18.0


35.9


החוקרים מסכמים אם כן כי    במטופלים שעוברים השתלת סטנט בעורק התרדמה, אסטרטגית הטיפול טרום ההתערבות שכללה 600 מ”ג קלופידוגרל ומינון העמסה קצר טווח נוסף של אטורבסטטין הגנה על המטופלים מפני אירועים איסכמיים מוחיים מוקדמים. התוצאות הללו מציעות עדות לאופטימיזציה של הטיפול התרופתי לפני התערבות מלעורית בעורק התרדמה.  לדברי החוקרים, המינון הגבוה של קלופידוגרל מביא לדיכוי איגור טסיות מהיר ועוצמתי יותר בזמן ההתערבות ועשוי למנוע אמבוליזציה דיסטאלית, לשפר את מצב כלי הדם הקטנים ולאזן את מצב הקרישה לאחר הההתערבות.  בנוסף, יתכן כי השפעה המגינה הנוירולוגית של האטרובסטטין קשורה למניעה של מיקרואמבוליזציה ולנגעים הנוצרים בזמן ההתערבות.

לכתבה במדסקייפ

לתקציר המאמר

J Am Coll Cardiol. Published online March 9, 2013. Abstract

American College of Cardiology (ACC) 2013 Scientific Sessions. Presented

March 9, 2013.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

האם יש לקצר את משך הטיפול ב-DAPT לאחר התערבות כלילית במבוגרים מעל גיל 65?  (JAMA NETWORK OPEN)

האם יש לקצר את משך הטיפול ב-DAPT לאחר התערבות כלילית במבוגרים מעל גיל 65?  (JAMA NETWORK OPEN)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/11/2024

האזינו כעת למגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 5: ממחקר שפורסם ב- JAMA Network Open עולה כי טיפול נוגד טסיות כפול (DAPT) קצר יותר, של חודש או 3 חודשים, קשור לסיכון נמוך יותר לדימום בלא הגברת הסיכון לאירועים קרדיווסקולריים משמעותיים או לאירועים קליניים שליליים (NACE) במבוגרים מעל גיל 65 לאחר התערבות כלילית מלעורית.

הטיפול בחולים עם מחלת כלי דם כרונית (JAMA)

הטיפול בחולים עם מחלת כלי דם כרונית (JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|06/10/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 4:  מאמר שפורסם ב-JAMA מעדכן באשר להנחיות שפורסמו בכתב העת של ה-American Heart Association הכוללות מגוון היבטים בטיפול, כולל אבחון, החלטות לגבי ביצוע התערבות פולשנית לרה-וסקולריזציה, ייעוץ לשינוי אורח חיים, וטיפול תרופתי אופטימלי.

ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/09/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

קוצבי לב ודפיברילטורים מושתלים (NEJM, CME)

קוצבי לב ודפיברילטורים מושתלים (NEJM, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
2 תגובות|01/04/2024

קוצבי לב ודפיברילטורים מושתלים – Cardiac Implantable Electronic Devices – נמצאים בחזית הטיפול בהפרעות בקצב הלב, וכוללים קוצבים לחולים עם ברדיקרדיה, קוצבי לב דו-חדריים ודפיברילטורים מושתלים. בארצות הברית, מושתלים יותר מ-400,000 קוצבי לב ודפיברילטורים לחולי לב, נתון שמדגיש את תפקידם המרכזי בקרדיולוגיה העכשווית. סקירה זו מה-NEW ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE מתמקדת ומדגישה בַּחידושים במכשירים אלו.

בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|29/02/2024

שיעורי תמותת האימהות בארה”ב זינקו והגיעו ל-1205 מקרי מוות בשנת 2021, נתון המצריך מענה דחוף וממוקד. הפערים בין קבוצות אתניות מדגישים את הצורך לטפל בבעיה זו בהקדם. כ-80% ממקרי המוות של יולדות אלה ניתנים למניעה, כאשר חלק משמעותי מהם מתרחש בתקופה שלאחר הלידה, דבר ההופך תקופה זו לתקופה חשובה ומרכזית לניטור ולשיפור בריאות האם. מאמר זה, שפורסם ב-JAMA, מתעמק באופן מקיף בהערכה של בריאות הלב וכלי הדם (CVH), ובמכשולים המערכתיים שקיימים בטיפול באישה בתקופה שלאחר הלידה.

אבחון וניהול מחלות של אבי העורקים (מתוך ה-JAMA)

אבחון וניהול מחלות של אבי העורקים (מתוך ה-JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|15/02/2024

שיעור התמותה בקרב מטופלים עם דיסקציה מסוג A של אבי העורקים, כלומר דיסקציה בשורש אבי העורקים ובאבי העורקים העולה, עומד על כ-57% אם לא עוברים ניתוח חירום ועד 25% בחולים שעוברים ניתוח חירום.
במאמר זה מובאת סקירה של הנחיות הקולג’ האמריקני לקרדיולוגיה ואיגוד הלב האמריקני המתייחסות לדיסקציה של אבי העורקים החזי והבטני, למחלות גנטיות של אבי העורקים, למחלת כלי דם פריפריים, לבעיות הקשורות למסתם אאורטלי דו צניפי ולתסמונת טרנר. ההמלצות, שפורסמו ב-JAMA, נוגעות למפרצות המערבות את שורש אבי העורקים ו/או אבי העורקים העולה.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן