שילוב איבופרופן ביחד עם פרצטמול לעומת מתן איבופרופן בלבד לכאבי גב תחתון חריף: מחקר אקראי מבוסס על חולים שהגיעו למחלקה לרפואה דחופה

שילוב איבופרופן ביחד עם פרצטמול לעומת מתן איבופרופן בלבד לכאבי גב תחתון חריף: מחקר אקראי מבוסס על חולים שהגיעו למחלקה לרפואה דחופה.

Friedman BW, Irizarry E, Chertoff A, Feliciano C, Solorzano C, Zias E, Gallagher EJ. Ibuprofen Plus Acetaminophen Versus Ibuprofen Alone for Acute Low Back Pain: An Emergency Department-based Randomized Study. Acad Emerg Med. 2020 Mar;27(3):229-235. doi: 10.1111/acem.13898. Epub 2020 Jan 7. PMID: 31811673.

למאמר לחצוכאן

יעדי המחקר:
להשוות את יעילות שיכוך הכאב והטיפול הפונקציונאלי בקרב שתי קבוצות חולים  עם כאבי גב תחתון (כג”ת) שנבחרו אקראית לקבל שילוב של איבופרופן-פרצטאמול או מתן איבופרופן בשילוב פלסבו, שבוע לאחר שחרורם.

תוצאי ניסוי:
תוצא ניסוי ראשוני היה שיפור במדדי RMDQ בין זמן השחרור מהמלר”ד לשבוע ימים אחרי.
תוצא שניוני היה עוצמת הכאב כפי שנבחנה במדד בן 4 נקודות של עצמת הכאב (חמור, מתון, קל וללא כאב) לאחר שבוע מהשחרור מהמלר”ד.

שיטות:
המחקר היה אקראי, כפול סמיות שבוצע בשתי מחלקות לרפואה דחופה (מלר”ד) ערונית.
החולים שנבחרו סבלו מכג”ת חריף, לא-טראומתי (לא-חבלתי), לא ממרכיב שורשי (Nonradicular), למשך לא יותר משבועיים עם ניקוד >5 בשאלוןRoland Morris Disability Questionnaire (RMDQ).
כול החולים שנכללו בניסוי קיבלו הדרכת הנחיות של 10 דקות לגבי כג”ת.
החולים בזרוע המשולבת קיבלו: 600 מ”ג איבופרופן + 500-1000 מ”ג פרצטאמול PO, כול 6 שעות.
החולים הזרוע איבופרופן קיבלו: 600 מ”ג איבופרופן + פלסבו PO, כול 6 שעות.

תוצאות:
120 חולים עמדו במדדי הניסוי ועברו בחירה אקראית לאחת משתי הקבוצות. המדדים הדמוגרפיים בין שתי הקבוצות היו ברות השוואה.
השיפור במדדי RMDQ בקבוצת האיבופרופן + פלסבו הראו שיפור של 11.9 (±9.7) בעוד שבקבוצת איבופרופן+פרצטאמול הראו שיפור של 11.1 (±10.7) (The 95% CI of 0.8 was -3.0-4.7).
כמו כן לאחר שבוע, כאב חמור ומתון ב-28% (15/53) בקבוצת איבופרופן+פלסבו וב-28% (16/57) בקבוצת איבופרופן + פרצטאמול (95% CI, 0% = -17% to 17%).

מסקנות הניסוי:
בקרב חולים שסבלו מכג”ת חריף, לא-טראומתי (לא-חבלתי), לא ממרכיב שורשי (Nonradicular),הוספת פרצטאמול לטפול באיבופרופן לא שיפרה את התוצאות לאחר שבוע.

למידע נוסף הקליקו כאן

הבהרה: מיועד לקהל מקצועי בלבד. עלון מידע זה אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי וכל מטרתו לספק מידע ובשום מקרה אינו בגדר המלצה או עצה רפואית ו/או חוות דעת רפואית מקצועית. בכל מקרה יש לפנות לקבלת חוות דעת של רופא מוסמך לפני קבלת טיפול ו/או שימוש בתכשיר רפואי כלשהו.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הסיבוכים בניתוח האטת צמיחה של חוליות לעומת הסיבוכים בקיבוע חוליות אחורי בניתוח סקוליוזיס בילדים (J Pediatr Orthop)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|19/06/2024

ד”ר אבי פנסקי, עורך מדור אורתופדיה, סוקר מחקר חדש שפורסם ב- J Pediatr Orthop ומתמקד בהשוואה בין הסיבוכים הכרוכים ב- AVBT לעומת אלו הכרוכים ב- PSF, ומוסיף הערות והמלצות מנסיונו בקליניקה.

היצרות תעלת השדרה המותנית, אבחנה וטיפול (Am Fam Physician) | ד”ר פנסקי, עורך מדור אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
2 תגובות|09/06/2024

קרוב ל 90% מהמבוגרים בארה”ב לוקים בכאבי גב משמעותיים במהלך חייהם. בכרבע מהם כאב הגב הופך לבעייה כרונית ועלול להופיע שוב במהלך אותה שנה בעד 80%. היצרות תעלת השדרה הגרמית (Lumbar Spinal Stenosis LSS) היא סיבה שכיחה יחסית לכאבי גב תחתון בעיקר מעבר לגיל 50 שנה. ד”ר אבי פנסקי, עורך מדור אורתופדיה, מוסיף הערות והמלצות מנסיונו בקליניקה.

טיפול בחסימת ענף המדיאלי והרס ענף העצב בגלי רדיו בכאבי גב תחתון (NEJM) – ד”ר אבי פנסקי, עורך מדור אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|29/01/2024

בלוק מקומי או הרס בגלי רדיו של הענף המדיאלי של העצב התחושתי (Medial branch blocks MBB), הוא טיפול מקובל לכאבי גב תחתון אשר מקורם במפרקי הפסט שבין החוליות. ד”ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה מביא מחקר העוסק בהליך מתוך ה-New England Journal of Medicine ומוסיף מנסיונו בטיפול בקליניקה ובשטח, והפעם במטופלת שפונתה מעוטף עזה.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן