חימום קל משפר באופן מובהק את תוצאות האימון הגופני הטיפולי בכאב אקוטי של הגב התחתון

מחקר חדש שפורסם לאחרונה מעיד כי continuous low-level heat wrap therapy (או CLHT) עשוי להפחית באופן מובהק את כאב הגב התחתון האקוטי ולשפר את התוצאות התיפקודיות בחולים הנעזרים בו יחד עם אימון גופני.

טיפול באמצעות פעילות גופנית שכיח בחולים הסובלים מכאב גב אקוטי בגב התחתון. רוב הצורות של חימום טופיקלי, כולל hydroculator packs ו-electrical heating pads, אינן מאפשרות יכולת תנועה במהלך הטיפול. בנוסף, מעט מאוד ידוע אודות ההשפעות הנוספות בשילוב ה-CLHT עם האימון הגופני במקרים אלה. מחקרים קליניים קודמים הראו כי CLHT עדיף על acetaminophen (אקמול), על ibuprofen, ועל משככי כאבים הניתנים דרך הפה בהפחתת כאבים בשרירים ובמפרקים.

במחקר השתתפו 100 חולים (גיל ממוצע 10.6+/-31.2 שנים) שסבלו מכאב גב תחתון שאיננו ספציפי במהלך פחות מ-3 חודשים. החולים חולקו באקראי ל-4 קבוצות טיפול: CLHT בלבד (25 חולים), אימון גופני בלבד (25 חולים), שילוב שתי השיטות (24 חולים), או קבוצת ביקורת שקיבלה חוברת הדרכה (26 חולים).

הטיפול ניתן במהלך 5 ימים רצופים וכלל 4 ביקורים במרפאת הטיפול במהלך שבוע. מדדי התוצאה, יומיים לאחר השלמת הטיפול (ביום 7 למחקר), היו יכולת התיפקוד של החולים, מידת הקושי בתיפקוד שנבדקה באמצעות שאלונים, ושיעור הכאבים שדורג באמצעות סקאלה בת 6 נקודות.

החוקרים מסבירים כי השיפור בתיפקוד התאשפר בשל החבישה המתמשכת במעטפת המחממת במהלך האימון הגופני, בניגוד לחימום לפני או אחרי האימון הגופני. יתכן שהדבר מגביר את יכולת ההענות של החולה לביצוע האימון ולכן משפר את התוצאה התיפקודית.

החוקר הראשי, ד”ר Mayer, מסביר כי זוהי הפעם הראשונה שבה נצפתה ירידה בשיעור של 70% בשיעור הכאב בגב התחתון, עליה של 139% בשיעור הירידה בקשיי התיפקוד ושיפור בשיעור של 95% ביכולת התיפקוד, כעבור יומיים ממועד השלמת הטיפול בחולים שהתאמנו עם ה-CLHT.

ד”ר Mayer מציין גם שהיישום הקליני של השיטה המשולבת הינו מעולה שכן הוא מאפשר לחולה לשפר את יכולת התיפקוד שלו במקביל לביצועי אימוני השיקום.

לידיעה ב-doc’s guide

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הסיבוכים בניתוח האטת צמיחה של חוליות לעומת הסיבוכים בקיבוע חוליות אחורי בניתוח סקוליוזיס בילדים (J Pediatr Orthop)

הסיבוכים בניתוח האטת צמיחה של חוליות לעומת הסיבוכים בקיבוע חוליות אחורי בניתוח סקוליוזיס בילדים (J Pediatr Orthop)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|19/06/2024

ד”ר אבי פנסקי, עורך מדור אורתופדיה, סוקר מחקר חדש שפורסם ב- J Pediatr Orthop ומתמקד בהשוואה בין הסיבוכים הכרוכים ב- AVBT לעומת אלו הכרוכים ב- PSF, ומוסיף הערות והמלצות מנסיונו בקליניקה.

היצרות תעלת השדרה המותנית, אבחנה וטיפול (Am Fam Physician) | ד”ר פנסקי, עורך מדור אורתופדיה

היצרות תעלת השדרה המותנית, אבחנה וטיפול (Am Fam Physician) | ד”ר פנסקי, עורך מדור אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
2 תגובות|09/06/2024

קרוב ל 90% מהמבוגרים בארה”ב לוקים בכאבי גב משמעותיים במהלך חייהם. בכרבע מהם כאב הגב הופך לבעייה כרונית ועלול להופיע שוב במהלך אותה שנה בעד 80%. היצרות תעלת השדרה הגרמית (Lumbar Spinal Stenosis LSS) היא סיבה שכיחה יחסית לכאבי גב תחתון בעיקר מעבר לגיל 50 שנה. ד”ר אבי פנסקי, עורך מדור אורתופדיה, מוסיף הערות והמלצות מנסיונו בקליניקה.

טיפול בחסימת ענף המדיאלי והרס ענף העצב בגלי רדיו בכאבי גב תחתון (NEJM) – ד”ר אבי פנסקי, עורך מדור אורתופדיה

טיפול בחסימת ענף המדיאלי והרס ענף העצב בגלי רדיו בכאבי גב תחתון (NEJM) – ד”ר אבי פנסקי, עורך מדור אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|29/01/2024

בלוק מקומי או הרס בגלי רדיו של הענף המדיאלי של העצב התחושתי (Medial branch blocks MBB), הוא טיפול מקובל לכאבי גב תחתון אשר מקורם במפרקי הפסט שבין החוליות. ד”ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה מביא מחקר העוסק בהליך מתוך ה-New England Journal of Medicine ומוסיף מנסיונו בטיפול בקליניקה ובשטח, והפעם במטופלת שפונתה מעוטף עזה.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן