טיפול חדש לניוון מקולרי גילי רטוב זכה לאישור מנהל המזון והתרופות האמריקאי (מתוך Healio)

חברת Genentech הודיעה כי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את מתן זריקת Ranibizumab במינון 100 מ”ג/מ”ל לטיפול בניוון מקולארי גילי רטוב בחולים שהגיבו בעבר לטיפול בלפחות שתי זריקות מעכב VEGF. הטיפול החדש (Susvimo), המוכר מהעבר בשם Port Delivery System עם Ranibizumab, נועד למתן לתוך הזגוגית באמצעות שתל עיני לטיפול בחולים עם ניוון מקולארי גילי רטוב, או ניאווסקולארי.

מדובר בטיפול היחיד המאושר ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי לניוון מקולארי גילי רטוב הניתן רק פעמיים בשנה.

המומחים מסבירים כי Susvimo מהווה התקדמות משמעותית בטיפול במחלת רשתית וכי זוהי אפשרות טיפול חדשה חשובה לחולים עם ניוון מקולארי גילי רטוב. באמצעות מערכת זו, ניתן לשמור על הראיה של החולים עם טיפול במעכבי VEGF, אך עם מתן טיפול נוח יותר של פעמיים בשנה בלבד.

על-פי ההודעה לעיתונות, הטיפול החדש שאושר לניוון מקולארי גילי מהווה חלופה למתן זריקות מעכב VEGF, אשר ניתנות אחת לחודש.

אישור הטיפול החדש מבוסס על תוצאת חיוביות ממחקר ARCHWAY בשלב 3, כאשר הטיפול באופן רציף ב-Ranibizumab לאורך תקופה של שישה חודשים ויותר הוביל לשיפור של 0.2 אותיות בחדות הראיה.

לידיעה ב-Healio

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

מדד חדש לחיזוי שיפור בראייה ב-AMD ניאווסקולרי: משמעות יחס צפיפות אופטית של נוזלים תוך־רשתית, מאת ד”ר איתי חונה*, עורך מדור רפואת עיניים.

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|04/05/2025

במחקר ישראלי חדש ורחב היקף, שנערך על ידי ד”ר ניר סטניסקו ועמיתיו, נבדקה המשמעות הפרוגנוסטית של יחס צפיפות אופטית (ODR) של נוזלים תוך-רשתיים (IRF) בחולי ניוון מקולרי גילי ניאווסקולרי (nAMD) שטופלו בנוגדי VEGF, במעקב של 36 חודשים.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן