סיכון מוגבר להפרעות מצב רוח בספורטאים עם ADHD לאחר זעזוע מוח (מתוך כנס ה-AAN)

בקרב ספורטאים עם ADHD (Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder) קיים סיכון מוגבר להתפתחות תסמיני חרדה ודיכאון לאחר זעזוע מוח, בהשוואה לאלו שאינם סובלים מהפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-American Academy of Neurology.

כחלק מתכניות הבריאות של אוניברסיטת דרום קרוליינה, החוקרים אספו מידע אודות היסטוריית ADHD וזעזוע מוח בקרב 979 ספורטאים במכללה. הספורטאים גם השלימו את מדד State-Trait Anxiety Inventory ומדד Center for Epidemiological Studies Depression Scale לפני התחלת העונה.

הספורטאים סווגו לארבע קבוצות: אלו עם ADHD וזעזוע מוח; אלו עם ADHD וללא זעזוע מוח; אלו עם זעזוע מוח וללא ADHD; ואלו ללא היסטוריה של ADHD או זעזוע מוח.

החוקרים מצאו כי מדדי דיכאון וחרדה היו גבוהים יותר משמעותית בקרב ספורטאים עם ADHD והיסטוריה של זעזוע מוח, בהשוואה לכל יתר הקבוצות האחרות. מדדי חרדה נעו בין 20-80 נקודות, כאשר בספורטאים עם שתי ההפרעות תועד מדד ממוצע של 42 נקודות, בהשוואה למדד ממוצע של 33 נקודות בשלוש הקבוצות האחרות.

מדדי דיכאון נעו בין 0-60 נקודות, כאשר מדד של 16 ומעלה מעיד על סיכון לדיכאון קליני. בספורטאים עם זעזוע מוח ו-ADHD תועד מדד ממוצע של 26 נקודות, בהשוואה למדד ממוצע של 16 נקודות בשלוש הקבוצות האחרות.

החוקרים כותבים כי ממצאים אלו תומכים בהשלמת בדיקות סקר להפרעות פסיכיאטריות לאחר זעזוע מוח.

מתוך כנס ה- AAN Sports Concussion Conference

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שימוש בפרצטמול במהלך היריון והסיכון להפרעת מהספקטרום של אוטיזם או הפרעת קשב וריכוז בצאצאים

מקור: BMJ
ד"ר ברנרד ברזילי
ד"ר ברנרד ברזילי
אין תגובות|28/12/2025

החוקרים מדווחים על תוצאות הסקירה המקיפה של העדויות בספרות הרפואית מהן עולה כי ייתכן שקיים קשר בין שימוש בפרצטמול בהיריון ובין הסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם או הפרעות קשב וריכוז בצאצאים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן