ניתוח מעמיק של סרטי ג’יימס בונד מעיד כי גיבור הסרט סובל מבעיות שתייה (Med J Aust)

למרות שג’יימס בונד שרד אינספור מצבים מסכני-חיים, התנהגותו המסוכנת אינה נטולת השלכות, כאשר מניתוח מעמיק של 24 סרטי ג’יימס בונד עולה כי סוכן העל הוא למעשה אלכוהוליסט וזקוק לעזרה. במאמר שפורסם בכתב העת Medical Journal of Australia מדווחים הכותבים כי בסדרת הסרטים נראה כי הגיבור שתה 109 משקאות אלכוהוליים,עם ממוצע של 4.5 משקאות בכל סרט.

החוקרים ניתחו את הרגלי השתיה של הדמות הבדיונית. בסרט “קוונטום של נחמה”, שיצא לאקרנים בשנת 2008, הם מצאו כי גיבור העל שתה לפחות שישה משקאות מרטיני וספר, המקביל ל-24 יחידות אלכוהול על-פי התיאור של הקוקטייל בסרט “קזינו רויאל” משנת 2006 כך שצפי רמת האלכוהול בדמו היא 0.36 גרם/ד”ל.

ריכוז אלכוהול זה עשוי להיות מספיק בכדי להביא למותם של חלק מהאנשים. לכל הפחות, הכבד של ג’יימס בונד היה תחת עומס רב, כאשר לפי ההערכות דרושות כ-24 שעות לפירוק כמות אלכוהול זו ואין ספק כי תפקודו בעבודה היה נפגע ביום למחרת.

על-בסיס ניתוח צריכת אלכוהול וההתנהגות המסוכנת של גיבור הסרטים, כולל ליקוי בנהיגה, הפעלת מכונות מורכבות, יחסי מין אקראיים (וייתכן לא-מוגנים) ואלימות, החוקרים קבעו כי יש עדויות מוצקות ועקביות לפיהן לג’יימס בונד בעיה משנית לצריכת אלכוהול כרונית בדרגה חמורה.

מבחינה קלינית, ההתנהגות המסוכנת בה עוסק ג’יימס בונד באופן שגרתי תענה על מרבית הקריטריונים של ה-DSM-5 להגדרת הפרעה הנוגעת לצריכת אלכוהול, דבר המוביל את החוקרים להמליץ לגיבור לפנות לעזרה מקצועית בכדי לנסות ולמצוא גישות אחרות להתמודד עם המתחים הנלווים למקצוע שלו.

אין די נתונים מהסרטים בכדי להסיק מסקנות ברורות אודות ההשפעות של צריכת אלכוהול מוגזמת ולאורך פרק זמן ממושך על מצבו הכללי של בונד, אם כי נראה כי מצבו הבריאותי נשמר היטב. הכותבים גם מזהירים מפני ההיסטוריה של זעזועי מוח חוזרים של הגיבור ומציינים כי יש לשים לב כי אלכוהול עשוי לפגוע בהחלמה לאחר חבלת ראש.

עוד עולה מניתוח הנושא כי בנות הזוג של ג’יימס בונד, לפחות שלוש מהן לאורך הסרטים, שתו אלכוהול בכמות רבה, כולל אחת שצרכה כמות המספיקה בכדי לגרום לגמגום וראיה כפולה. בנוסף, הסביבה של בונד מכילה כמות אלכוהול רבה, כאשר מספר המוצרים עולה משמעותית עם הזמן.

Med J Aust. 2018;209:495-500

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

Clonidine כמונותרפיה לתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (Pediatrics)

Clonidine כמונותרפיה לתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (Pediatrics)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|10/11/2024

מחקר אקראי חדש השווה את היעילות של Clonidine, אלפא-2 אגוניסט, בטיפול בתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (NOWS) במחקר שפורסם ב-Pediatrics. ד”ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/08/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן