שתיית אלכוהול רבה מלווה בשינויים בחומר האפור במוח של מבוגרים צעירים (Alcohol)

שתיית אלכוהול רבה במבוגרים צעירים מלווה בירידה בנפח החומר האפור במוח, כך עולה מנתונים חדשים ממחקר Adolescent and Alcohol Study, שפורסמו במהלך חודש מאי בכתב העת Alcohol.

המדגם המקורי כלל 4,127 משתתפים ונבחן בין 2001-2005, כאשר המשתתפים היו בגילאי 13-17 שנים (נקודת זמן ראשונה). כל המשתתפים השלימו שאלון שכלל מהדורה מקוצרת של מבחן AUDIT-C (Alcohol Use Disorders Identification Test). הם השלימו שאלון דומה בשנים 2010-2011 (נקוד זמן שניה). המשתתפים במחקר הנוכחי נבחרו מתוך קבוצה זו בשנים 2013-2015 (נקודת זמן שלישית).

שתיית אלכוהול מתונה-עד-כבדה הוגדרה בנוכחות מדד AUDIT-C של 4 נקודות ומעלה בגברים ו-3 נקודות ומעלה בנשים, כאשר בביקורות ששתו אלכוהול בכמות מעטה עמדו מדדים אלו על 2 נקודות, לכל היותר.

מספר המשתתפים הסופי בניתוח הנתונים כלל 35 משתתפים ששתו אלכוהול בכמות מתונה-עד-רבה (20 נשים ו-15 גברים) ו-27 ביקורות (15 נשים ו-12 גברים). החוקרים השלימו בדיקת LC/MS (Liquid Chromatography/Mass Spectrometry) לניתוח מטבולומי של דגימות דם, ובדיקות הדמיה של המוח הושלמו באמצעות 3-T MRI.

החוקרים זיהו 100 מטבוליטים מהמדגמים, מהם מספר היו שונים בין משתתפים ששתו אלכוהול בכמות מתונה-עד-רבה ובין הביקורות. עם זאת, לאחר תקנון, רק ריכוז מוגבר של 1-Methylhistamine באלו ששתו אלכוהול בכמות מתונה-עד-רבה היה שונה משמעותית, בהשוואה לביקורות.

בהשוואה לביקורות ששתו אלכוהול בכמות מעטה, בקרב אלו ששתו אלכוהול בכמות מתונה-עד-רבה תועד ריכוז גבוה של קריאטין וארגינין. בקרב אלו ששתו אלכוהול בכמות מתונה-עד-רבה תועד גם נפח קטן יותר משמעותית של חומר אפור, בהשוואה לביקורות (675.7 לעומת 712.3 מ”ל).

מניתוח סטטיסטי עלה מתאם הפוך בין נפח החומר האפור ובין קריאטין ו-1-Methylhistamine. כאשר החוקרים בחנו את ההבדל המגדרי, מתאמים אלו נותרו משמעותיים בנשים, אך לא בגברים.

ממצאי המחקר מצביעים על קשר בין צריכת אלכוהול בכמות מתונה-עד-רבה ובין שינוי בפרופיל המטבוליטים במבוגרים צעירים, וכן מרמזים כי חלק מהשינויים הללו עשויים להיות מלווים בירידה בנפח החומר האפור במוח.

Alcohol. Published online May 31, 2018

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

Clonidine כמונותרפיה לתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (Pediatrics)

Clonidine כמונותרפיה לתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (Pediatrics)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|10/11/2024

מחקר אקראי חדש השווה את היעילות של Clonidine, אלפא-2 אגוניסט, בטיפול בתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (NOWS) במחקר שפורסם ב-Pediatrics. ד”ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/08/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן