תרופות להפסקת עישון אינן מעלות את הסיכון הלבבי (JAMA Intern Med.)

ממחקר השוואת ראש-בראש גדול להערכת תרופות להפסקת עישון עולה כי השימוש בתרופות אלו לא לווה בסיכון מוגבר להתקפי לב או אירועים מוחיים, כך כותבים חוקרים במאמר חדש, שפורסם בכתב העת JAMA Internal Medicine.

מטרת המחקר הייתה להשוות את הבטיחות הקרדיווסקולארית היחסית של טיפולים להפסקת עישון. החוקרים השלימו מחקר כפל-סמיות, אקראי ומחקר הארכה ללא-טיפול, אשר נערך ב-140 מרכזים. המחקר כלל מעשנים, עם ובלי אבחנות פסיכיאטריות קיימות, אשר טופלו בלפחות מנה אחת של תרופת המחקר (8,058 משתתפים), כמו גם תת-קבוצה של משתתפים שהשלימו 12 שבועות של טיפול עם 12 שבועות מעקב והסכימו להמשיך מעקב לאורך 28 שבועות נוספים (4,595 משתתפים).

הטיפולים התרופתיים כללו Varenicline (צ’מפיקס) במינון 1 מ”ג, פעמיים ביום; Bupropion (זייבאן) במינון 150 מ”ג, פעמיים ביום; וטיפול חליפי בניקוטין בצורת מדבקה במינון 21 מ”ג עם התאמת מינון.

התוצא העיקרי של המחקר היה הזמן עד להתפתחות אירוע קרדיווסקולארי מג’ורי במהלך הטיפול; התוצאים המשניים כללו הופעת סיבוכים קרדיווסקולאריים ואירועים קרדיווסקולאריים רלבנטיים אחרים.

מבין 8,058 המשתתפים, 3,533 היו גברים (44.1%). שיעורי היארעות אירועים קרדיווסקולאריים במהלך הטיפול והמעקב היו נמוכים (פחות מ-0.5% אירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים; פחות מ-0.8% אירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים ואירועים קרדיווסקולאריים אחרים)

לא תועדו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות בזמן עד לאירוע קרדיווסקולארי, לחץ דם, או קצב לב. לא תועדו הבדלים משמעותיים בזמן עד הופעת סיבוך קרדיווסקולארי מג’ורי עם Varenicline או Bupropion, בהשוואה לפלסבו.

החוקרים מסכמים וכותבים כי אין עדות לכך שטיפולים להפסקת עישון הביאו לעליה בסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים חמורים במהלך הטיפול או לאחריו.

JAMA Intern Med. 2018

לידיעה ב-MedPage Today

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

Clonidine כמונותרפיה לתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (Pediatrics)

Clonidine כמונותרפיה לתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (Pediatrics)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|10/11/2024

מחקר אקראי חדש השווה את היעילות של Clonidine, אלפא-2 אגוניסט, בטיפול בתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (NOWS) במחקר שפורסם ב-Pediatrics. ד”ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/08/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן