התועלת של טיפול ב-Gabapentin כנגד תלות באלכוהול (מתוך הכנס העולמי ה-27 של International College of Neuropsychopharmacology)

הטיפול ב- Gabapentin (נאורונטין) מביא לירידה בשיעור ההישנויות באלכוהוליסטים שהחלו בתהליך גמילה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו בכנס עולמי ה-27 של International College of Neuropsychopharmacology.

החוקרים מדווחים כי Gabapentin הביא לשיפור במדדי דיכאון והפרעות שינה בקבוצת חולים זו.

החוקרים מסבירים כי אלכוהוליסטים שותים אלכוהול מאחר שהם חרדים ומדוכאים.

במסגרת המחקר חולקו באקראי 150 מטופלים במרפאות חוץ, עם אבחנה של תלות באלכוהול, שנקבעה לפי קריטריוני DSM0IV (אך ללא הפרעה פסיכיאטרית מג’ורית אחרת), ל-12 שבועות טיפול בפלסבו או Gabapentin (900 או 1,800 מ”ג ביום) וייעוץ שבועי. בממוצע, המשתתפים נמנעו מאלכוהול במשך 3 ימים טרם תחילת המחקר.

לאחר 12 שבועות, שיעור גבוה יותר משמעותית של חולים שטופלו ב- Gabapentin ביקשו להמשיך בטיפול והאמינו כי הטיפול סייע להקל על תסמיניהם. כ-20% מהמשתתפים שטופלו ב- Gabapentin במינון 900 מ”ג וקרוב ל-24% מהמטופלים במינון 1,800 מ”ג נמנעו לחלוטין מאלכוהול, זאת בהשוואה ל-16% ממטופלי הפלסבו. החוקרים זיהו קשר מנה תגובה ליניארי (p<0.05) ומספר החולים שנדרשו לטיפול להימנעות מלאה עמד על 14 מטופלים עם Gabapentin במינון 1,800 מ”ג, בהשוואה לפלסבו.

37% מהמשתתפים שטופלו ב- Gabapentin במינון 900 מ”ג ו-42% מהמטופלים במינון 1,800 מ”ג נמנעו משתיית אלכוהול בכמות רבה (למעלה מארבע משקאות בנשים או למעלה מחמש משקאות בגברים בכל יום), לעומת פחות מ-30% ממטופלי פלסבו (p<0.035). מספר המשתתפים הנדרש לטיפול בכדי למנוע שתיית אלכוהול בכמות רבה עמד על 4 משתתפים עם טיפול במינון 1,800 מ”ג, לעומת פלסבו.

בהשוואה לפלסבו, שני מינוני Gabapentin הביאו לירידה במדדי BDI (Beck Depression Inventory) ו-Pittsburgh Sleep Quality Index. לא זוהו תופעות לוואי חמורות.

לא זוהתה עדות לריבאונד כאשר המשתתפים שבו למעקב עד 12 שבועות לאחר תום המחקר, למרות שהטיפול התרופתי הופסק.

ממצאים אלו עולים בקנה אחד עם השערת החוקרים כי Gabapentin משיב את האיזון במערכת התגמול של המוח.

Gabapentin משמש לטיפול מחוץ להתוויות בחולים עם דיכאון, חרדה ואינסומניה.

קיימת סטיגמה שלילית על אלכוהוליסטים, לפיה מדובר באוכלוסיה בעלת היענות ירודה לטיפול, אך הטיפולים הקיימים גורמים להם לחוש חולים יותר במידה והם שותים אלכוהול, או חוסמים אץ מערכת התגמול האנדוגנית. לכן לא מפתיע כי הם נוטלים Gabapentin. הטיפול עוזר להם להרגיש טוב יותר.

מתוך הכנס העולמי ה-27 של International College of Neuropsychopharmacology

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

Clonidine כמונותרפיה לתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (Pediatrics)

Clonidine כמונותרפיה לתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (Pediatrics)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|10/11/2024

מחקר אקראי חדש השווה את היעילות של Clonidine, אלפא-2 אגוניסט, בטיפול בתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (NOWS) במחקר שפורסם ב-Pediatrics. ד”ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/08/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן