טיפול ב-Adalimumab טוב יותר מ-Cyclosporine במניעת הישנות דלקת ענביה (The Lancet Rheumatol)

טיפול ב- Adalimumab בשילוב עם קורטיקוסטרואידים נמצא עדיף על Cyclosporine בשילוב עם קורטיקוסטרואידים במניעת התלקחות דלקת ענביה לצד פרופיל בטיחות חיובי בחולים עם מחלת בכצ’ט חמורה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The Lancet Rheumatology. מנגד, טיפול ב-Interferon Alfa-2a אינו יעיל יותר מ-Cyclosporine.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את היעילות והבטיחות של שלושה תכשירים אימונו-מודולטוריים: Cyclosporine, Adalimumab ו-Interferon Alfa-2a, במסגרת מחקר אקראי בתווית-פתוחה במרכז רפואי המתמחה בדלקת ענביה בסין.

מדגם המחקר כלל 270 חולים (גיל ממוצע של 38.1 שנים, 21% נשים) עם מחלת בכצ’ט חמורה שלא קיבלו טיפול קודם במעכבי TNF וחולקו באקראי לאחד משלושת הטיפולים, בשילוב עם מינון יורד של קורטיקוסטרואידים. כל החולים המשיכו בפרדניזון במינון ההתחלתי למשך 1-2 שבועות, אשר לאחר מכן הופחת בקצב של 5 מ”ג כל 1-2 שבועות ל-20 מ”ג ולאחר מכן בקצב של 2.5 מ”ג כל 1-2 שבועות.

התוצא העיקרי היה שיעורי ההתלקחות השנתית של דלקת ענביה, אשר הוגדרו כמספר הממוצע של התלקחויות במהלך תקופת טיפול מתוקנת לשנה אחת.

בחולים שטופלו ב- Adalimumab עם קורטיקוסטרואידים תועד שיעור שנתי נמוך יותר משמעותית של התלקחות דלקת ענביה, בהשוואה למטופלים ב-Cyclosporine עם קורטיקוסטרואידים (P=0.0054). טיפול ב-Interferon Alfa-2a לא היה יעיל יותר מ-Cyclosporine (p=0.23) ולא ענה על קריטריוני העדר נחיתות לעומת Adalimumab (p=0.034).

בקרב מטופלים ב-Cyclosporine (יחס סיכון של 2.00, רווח בר-סמך 95% של 1.10-3.37) או Interferon Alfa-2a (יחס סיכון של 1.73, רווח בר-סמך 95% של 1.03-2.90) תועד התלקחות בשלב מוקדם יותר, בהשוואה למטופלים ב- Adalimumab.

אירועים חריגים חמורים תועדו ב-13% מהחולים תחת טיפול ב-Cyclosporine, 9% מהמטופלים ב-Interferon Alfa-2a וב-8% מאלו תחת Adalimumab, ללא מקרי תמותה על-רקע הטיפול.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים בהעדפת Adalimumab לטיפול בחולים עם דלקת ענביה חמורה.

The Lancet Rheumatol, Sep 2, 2024

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

טיפול הורמונלי חלופי בנשים לאחר גיל המעבר (≥50) קשור להיארעות של גלאוקומה: עדויות מ־6,576 נשים בפינלנד

טיפול הורמונלי חלופי בנשים לאחר גיל המעבר (≥50) קשור להיארעות של גלאוקומה: עדויות מ־6,576 נשים בפינלנד

מקור: Acta Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|21/05/2026

המחקר בחן את הקשר בין טיפול הורמונלי חלופי (HRT) בנשים לאחר גיל המעבר לבין הסיכון לפתח גלאוקומה, במיוחד מסוג POAG (גלאוקומה זווית פתוחה ראשונית)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן