לרקנידיפין (ווזודיפ) משפר תפקוד כליתי בחולים עם אי ספיקת כליות כרונית ויתר לחץ דם (Renal Failure)


לפי מחקר חדש עולה, כי טיפול בלרקנידיפין (VASODIP) בחולים עם אי ספיקת כליות כרונית (CRF), שאינם מאוזנים היטב עם טיפול במעכבי ACE ומעכבי אנגיוטנסין II, מביא לשיפור משמעותי באיזון לחץ הדם ובנוסף החוקרים מדווחים, כי ללרקנידיפין יש השפעה חיובית גם על תפקוד הכליות ועל פרופיל השומנים.

במחקר השתתפו 175 חולים עם   CRF, שקיבלו טיפול במעכבי ACE או במעכבי אנגיוטנסין II, עם ערכי לחץ דם גבוהים מהמומלץ בחולים עם CRF (130/85 ממ כספית). החולים טופלו בלרקנידיפין ועברו הערכה קלינית, שכללה בדיקת רמות הקראטינין בסרום ופינוי קראטינין באמצעות איסוף שתן למשך 24 שעות , 1, 3 ו- 6 חודשים אחרי תחילת הטיפול.

נמצא כי לחץ הדם הממוצע של החולים, ירד באופן מובהק מ- 162/93 ממ כספית, ל- 132/78 ממ כספית. מבין החולים, 88.1% הראו ירידה מובהקת בלחץ הדם. שבעה חולים התלוננו על תחושות לא נעימות כתוצאה מהטיפול, לא היו מקרים של בצקת ושיעור החולים שסבל מתופעות לוואי הקשורות בווזודילטציה היה נמוך ביותר (1.48%).

החוקרים מדווחים כי בביקור האחרון נראתה עלייה מובהקת בפינוי הקראטינין (p=0.019), גם רמות החלבון ירדו משמעותית p=0.015)). בנוסף נצפתה ירידה ברמות הכולסטרול בדם בעקבות הטיפול.

החוקרים טענו, כי ללרקנידיפין יש השפעה נוגדת לחץ דם חזקה בחולים עם CRF. לרקנידיפין הפחית רמות חלבון ומנע התדרדרות בתפקוד הכליתי בשילוב עם מעכבי ACE או מעכבי אנגיוטנסין II, וזאת יש לזכור במטופלים שרובם עם CRF בדרגה בינונית וקשה שאיבדו לפני כניסתם למחקר למעלה מ 50% מתפקוד הכליה. הטיפול נסבל היטב ואף נצפתה השפעה מפתיעה על פרופיל השומנים.

Ren Fail. 2005;27(1):73-80

לתקציר המאמר

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שכיחות ומשמעות פרוגנוסטית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבביים גדולים בקשישים

שכיחות ומשמעות פרוגנוסטית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבביים גדולים בקשישים

מקור: Age and Ageing
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|18/05/2026

מחקר רב־מרכזי חדש שבחן את השכיחות ואת המשמעות הקלינית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבבי  (Perioperative Myocardial Injury/Infarction  – PMI) בקרב מטופלים מבוגרים העוברים ניתוחים גדולים

הערך של קריטריוני EEG ממאירים ספורים לעומת מרובים להפחתת חוסר הוודאות הפרוגנוסטי במטופלים השרויים בתרדמת לאחר דום לב

הערך של קריטריוני EEG ממאירים ספורים לעומת מרובים להפחתת חוסר הוודאות הפרוגנוסטי במטופלים השרויים בתרדמת לאחר דום לב

מקור: Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|13/05/2026

מחקר זה נועד לבחון אם נוכחות של כמה קריטריונים ממאירים במקביל משפרת את הדיוק בניבוי תוצאות נוירולוגיות גרועות ומפחיתה את חוסר הוודאות

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן