תזונה

זכריה מדר קורות חיים




זכריה מדר Ph.D

האוניברסיטה העברית בירושלים

הפקולטה למדעי החקלאות, המזון ואיכות הסביבה

המכון לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה

ת.ד. 12, רחובות 76100

דוא”ל: Madar@agri.huji

פרופסור זכריה מדר, פרופסור מן המניין וראש המכון לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה באוניברסיטה העברית. תלמיד האוניברסיטה העברית, בכל התארים שהוענקו לו. בתקופת ההשתלמות הפוסטדוקטורט (שנתיים), שהה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת Yale במחלקה הפנימית ביחידה לסוכרת.

פרופסור זכריה מדר שימש גם כ- 12 שנה כמנהל ביה”ס למדעי התזונה שבאוניברסיטה העברית.

תחום המחקר שלו הוא בשטח ביוכימיה של התזונה, פרסם למעלה מ- 110 מאמרים, כ- 6 פרקים בספרים וחיבר ספר אחד באנגלית וספר בעברית כלם בנושאים של תזונה. רוב פרסומיו עוסקים בתפקידם של מרכיבים תזונתיים ספציפיים במניעה של מחלות מטבוליות. פרופסור מדר שהה פעמיים בתקופת השבתון בבית הספר לרפואה של USCD שבקליפורניה במחלקה לאנדוקרינולוגיה ומטבוליזם של סוכרים. חצי שנה נוספת שהה בשבדיה במחלקה לפסיולוגיה קלינית של סוכרת בבית החולים Karolinska שבשטוקהולם.

בשנה האחרונה שימש כיועץ לחברת Amylin המייצרת תרופות כנגד לסוכרת. בעת הזאת מנהל שורת מחקרים המחפשים אחרי מרכיבי מזון ומצוי מצמחים בעלי פוטנציאל לשמש כ- Nutraceutical, כולל שמן זית, פרי הדר, חילבה, מצוי עלי זית ועוד.

שטחי מחקר אחרים שבתחום התעניינותו ועיסוקו כוללים: סיבים תזונתיים ומצויים מצמחים כאמצעי למניעה וטיפול בסוכרת וסרטן שד/ומעי גס. חקר של חומרים מונעי חמצון במצב של עקה, חמצונית in vivo ו- in vitro, בנוסף לכך עוסק פרופסור זכריה מדר בסוגיה של אינטראקציות גניות עם מרכיבי מזון הכוללים: 1. ביטוי של האנזים גליקוגן סינתז לאחר הזנה עם דיאטות שונות; 2. איתותי אינסולין בהשפעות דיאטות; 3. פעולות וביטוי של Nitric oxide בהקשר לסוכרת ואסטמה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה