Diabetes

האם חומרי הדברה מעלים את הסיכון לסוכרת? (מתוך כנס ה-EASD)

מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-EASD (European Association for the Study of Diabetes) עולה כי חשיפה לחומרי הדברה מלווה בעליה משמעותית של כ-60% בסיכון לסוכרת מסוג 2. עם זאת, למרות שממצאי הסקירה הנרחבת מרמזים לעליה בסיכון עקב חומרי הדברה, הם אינם יכולים לקבוע בוודאות כי אכן מדובר בקשר סיבתי.

במסגרת הסקירה בחנו החוקרים 25 מחקרים במטה-אנליזה, כולל 22 מחקרים להערכת סוכרת מסוג 2, מחקר אחד להערכת סוכרת מסוג 1 ושני מחקרים בנושא סוכרת הריונית, שנערכו בצפון אמריקה, אירופה ואסיה.

חומרי הדבקה שנבחנו כללו Chlordane, Oxychlordance, DDT (Dichlorodiphenyltrichloroethane), p,p’-DDT, DDE (Dichlorodiphenyldichloroethylene) ו-p,p’-DDE.

ד19 מחקרים התבססו על סמנים בדם או בשתן להערכת חשיפה לחומרי הדברה, ואלו המדדים המדויקים ביותר, כאשר ביחד הצביעו על יחס סיכויים לסוכרת של 1.75. שלושה מחקרים התבססו על שאלונים (יחס סיכון של 1.10 לסוכרת על-רקע חשיפה לחומרי הדברה).

15 מחקרים בחנו חשיפה סביבתית בלבד (יחס סיכויים של 1.81), בעוד שחמישה בחנו חשיפה תעסוקתית או את שני סוגי החשיפה (יחס סיכויים של 1.10).

אעפ”י שכל חומרי ההדברה שנבחנו נאסרו לשימוש ברחבי העולם, באופן כללי, חומרי הדברה הם חומרים ליפופיליים ומצטברים בשומן בגוף, בין אם עקב חשיפה ישירה או דרך שרשרת המזון.

ממחקרים עולה כי חומרי הדברה מעודדים הצטברות שומן בכבד, לבלב ותאי שריר, שמידם מובילה לעמידות לאינסולין ומגוון בעיות רפואיות, בהן סוכרת מסוג 2.

מתוך כנס ה-EASD         

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה