בנשים שהקפידו על אימוני תנגודת במשך לפחות שעתיים בשבוע תועד סיכון נמוך ב-20% למחלה קרדיווסקולארית מג’ורית בהשוואה לאלו שלא הקפידו על אימונים אלו, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JACC. התועלת הייתה גדולה יותר בנשים שגם הקפידו על ההמלצה לפעילות אירובית והפחתת זמן יושבני.
החוקרים התבססו על נתונים משני מדגמי אחיות בארצות הברית במטרה לבחון את ההשפעה ארוכת הטווח של אימוני תנגודת על הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים בנשים. הם אספו נתונים אודות 117,025 נשים משני מדגמי אחיות (גיל ממוצע בתחילת הדרך של 66.8 ו-48.1 שנים).
אחת לארבע שנים, הנשים דיווחו על אימוני תנגודת של גפה עליונה ותחתונה. החוקרים חישבו את החשיפה ארוכת הטווח וקבעו את ההמלצה על סף מינימאלי של שעה בשבוע של אימוני תנגודת. הם קבעו סף פעילות אירובית של לפחות 15 יחידות עומס מטבולי בשבוע והגבלת זמן יושבני נקבעה על צפייה בטלוויזיה בהיקף של פחות משעתיים ביום.
התוצא העיקרי היה היארעות אירוע קרדיווסקולארי מג’ורי, אשר הוגדר כמשלב אוטם לבבי לא-פטאלי או פטאלי, אירוע מוחי, ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים, או התערבות כלילית מילעורית.
מהנתונים עולה כי תועדו 5,459 אירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים במהלך מעקב ממוצע של 14.5 שנים. בנשים שהקפידו על אימוני תנגודת בהיקף של לפחות שעתיים בשבוע תועד סיכון נמוך ב-20% לאירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים בהשוואה לאלו שלא הקפידו על פעילות זו (P=0.007). כל שעה נוספת של אימוני תנגודת בשבוע לוותה בירידה של 5% בסיכון (p=0.003).
אימוני תנגודת בהיקף של לפחות שעתיים בשבוע לוו בסיכון נמוך ב-44% לאוטם לבבי, בהשוואה לאלו שלא עסקו כלל באימוני תנגודת (p<0.001). כל שעה נוספת לוותה בסיכון נמוך ב-14% (p<0.001).
בנשים שעמדו בשלוש ההמלצות באשר לאימוני תנגודת, פעילות אירובית והגבלת זמן יושבני, תועד סיכון נמוך ב-40% לתחלואה קרדיווסקולארית מג’ורית, בהשוואה לאלו שלא ענו על אף אחת מההמלצות.
החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מדגישים את החשיבות של גישות מניעה משולבות הכוללות פעילות גופנית מובנית עם הפחתת זמן יושבני לשיפור הבריאות הקרדיווסקולארית.
JACC, June 17, 2026








תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!