במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולות עדויות התומכות במשלב Nivolumab עם Ipilimumab כטיפול קו-ראשון סטנדרטי בחולים עם מזותליומה פלאורלית שאינה נתיחה.
החוקרים השלימו ניתוח נתוני מעקב לאורך חמש שנים ממחקר CheckMate 743 בחולים עם מזותליומה פלאורלית לא-נתיחה להערכת היעילות והבטיחות של טיפול אימונותרפי משולב עם Nivolumab ו-Ipilimumab לעומת טיפול כימותרפי.
לאחר חציון מעקב של 66.8 חודשים, הטיפול האימונותרפי המשולב הדגים תועלת מתמשכת מבחינת הישרדות כוללת לעומת טיפול כימותרפי בכלל החולים עם שיעורי הישרדות לאחר 5 שנים של 14% עם משלב Ipilimumab-Nivolumab לעומת 6% עם טיפול כימותרפי (יחס סיכון של 0.74, רווח בר-סמך 95% של 0.62-0.88); תועלת דומה תועדה ללא תלות בהיסטולוגיה של הגידול.
מבין החולים הזמינים להערכת ביומרקרים שטופלו במשלב אימונותרפי (242 חולים), רמות התחלתיות גבוהות יותר של M-MDSC (או Monocytic Myeloid-Derived Suppressor Cell) לוו בהישרדות כללית גרועה יותר, בהשוואה לרמות M-MDSC נמוכות (יחס סיכון של 1.25, רווח בר-סמך 95% של 1.09-1.43). לאחר תקנון ל-24% חולים בזרוע הטיפול הכימותרפי שקיבלו בהמשך טיפול אימונותרפי, משלב Nivolumab-Ipilimumab הדגים המשך תועלת הישרדות כללית לעומת טיפול כימותרפי (יחס סיכון של 0.64, רווח בר-סמך 95% של 0.53-0.78).
לא תועדו סוגיות בטיחות חדשות במהלך המחקר.
ממצאי המחקר מעידים על תועלת קלינית ארוכת-טווח למשלב Nivolumab עם Ipilimumab לעומת טיפול כימותרפי כקו-טיפול ראשון כנגד מזותליומה פלאורלית שאינה נתיחה. מניתוחים נוספים עלה כי התועלת של טיפול אימונותרפי הייתה גדולה יותר באלו עם רמות M-MDSC נמוכות.





תגובות רוצה להצטרף לדיון?
יש להתחבר כדי להגיב.
התחבראין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!