טיפול ב-Febuxostat ו-Allopurinol מלווה בסיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה במבוגרים תחת המודיאליזה (Kidney Medicine)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Kidney Medicine עולה כי הן Febuxostat והן Allopurinol מלווים בשיעורי תמותה נמוכים יותר במבוגרים תחת המודיאליזה ביפן, כאשר Allopurinol הפחית את הסיכון לתמותה עקב אירועים קרדיווסקולאריים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Febuxostat ו-Allopurinol הם מעכבי Xanthine Oxidoreductase ומשמשים להפחית ריכוזי חומצה אורית בדם. מחקרים קודמים הצביעו על סיכון מוגבר לתמותה מכל-סיבה ותמותה קרדיווסקולארית עם Febuxostat לעומת Allopurinol בטיפול בגאוט.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הרשומות הרפואיות של 6,791 מבוגרים תחת המודיאליזה ביפן בין אפריל 2016 ועד מרץ 2019. המשתתפים לא טופלו ב-Topiroxostat, מעכב Xanthine Oxidoreductase לטיפול בגאוט ביפן.

בתחילת המחקר, 775 משתתפים קיבלו מרשם לטיפול ב-Allopurinol, 860 קיבלו מרשם לטיפול ב- Febuxostat ו-5,156 לא קיבלו מרשם לאחת התרופות.

מניתוח סטטיסטי עלה כי הסיכון לתמותה מכל-סיבה היה נמוך יותר משמעותית עם Allopurinol (יחס סיכון של 0.4, רווח בר-סמך 95% של 0.30-0.54) ו- Febuxostat (יחס סיכון של 0.49, רווח בר-סמך 95% של 0.36-0.63) לעומת קבוצת החולים שלא קיבלו טיפול באחת התרופות, עם תוצאות דומות בשתי הקבוצות.

החוקרים התבססו על שני ודלים להערכת הסיכון להישנות אירועים קרדיווסקולאריים: מודל AG (או Andersen and Gill) ומודל PWP (או Prentice, Williams and Peterson).

בקרב מטופלים ב-Allopurinol, הסיכון לתמותה קרדיווסקולארית היה נמוך יותר משמעותית (מודל AG: יחס סיכון של 0.85, רווח בר-סמך 95% של 0.80-0.91; מודל PWP: יחס סיכון של 0.89, רווח בר-סמך 95% של 0.84-0.95), אך לא תועד הבדל דומה עם Febuxostat. בהשוואה ל- Febuxostat, הטיפול ב-Allopurinol לווה בסיכון נמוך יותר לאירועים קרדיווסקולאריים (מודל AG: יחס סיכון של 0.84, רווח בר-סמך 95% של 0.78-0.91; מודל PWP: יחס סיכון של 0.88, רווח בר-סמך 95% של 0.82-0.95).

הסיכון לתמותה עקב אי-ספיקת לב היה נמוך יותר עם Allopurinol (מודל AG: יחס סיכון של 0.69, רווח בר-סמך 95% של 0.54-0.88; מודל PWP: יחס סיכון של 0.71, רווח בר-סמך 95% של 0.56-0.90), אך לא עם Febuxostat, ובהשוואת Allopurinol לעומת Febuxostat (מודל AG: יחס סיכון של 0.68, רווח בר-סמך 95% של 0.56-0.84; מודל PWP: יחס סיכון של 0.73, רווח בר-סמך 95% של 0.60-0.89).

בדומה, הסיכון לתמותה עקב אוטם לבבי חד היה נמוך יותר עם Allopurinol לעומת אי-קבלת טיפול (מודל AG: יחס סיכון של 0.45, רווח בר-סמך 95% של 0.23-0.85; מודל PWP: יחס סיכון של 0.48, רווח בר-סמך 95% של 0.25-0.91), אך לא עם Febuxostat.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על ההשפעה המגנה האפשרית של Febuxostat ו-Allopurinol במבוגרים תחת טיפולי המודיאליזה, כאשר Febuxostat אינו-נחות בהשוואה ל-Allopurinol בהערכת ההשפעה על התמותה מכל-סיבה.

Kidney Medicine, Sep 2024

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Ubrogepant עשוי למנוע התקף מיגרנה לפני הופעת כאב ראש (Neurology)

    טיפול ב-Ubrogepant עשוי למנוע התקף מיגרנה לפני הופעת כאב ראש (Neurology)

    טיפול מוקדם ב- Ubrogepant(אוברלוי) במינון 100 מ”ג מלווה במצב תפקודי טוב יותר, פחות הגבלות בפעילות ושביעות רצון גבוהה יותר לאחר 24 שעות בחולים עם מיגרנה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Neurology. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את ההשפעות של Ubrogepant במהלך שלב פרודרומלי של מיגרנה על תוצאים לפי דיווח מטופלים במחקר PRODROME, […]

  • תוצאות מבטיחות ל-Zasocitinib כטיפול פומי חדש לפסוריאזיס (JAMA Dermatol)

    תוצאות מבטיחות ל-Zasocitinib כטיפול פומי חדש לפסוריאזיס (JAMA Dermatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש בשלב 2, התומכות ביעילות ובטיחות טיפול פומי ב- Zasocitinib כנגד פסוריאזיס. מדגם המחקר כלל 259 חולים (גיל ממוצע של 47 שנים, 32% נשים) שחולקו באקראי לקבלת אחד מבין ארבעה מינונים של Zasocitinib – 2 מ”ג, 5 מ”ג, 15 מ”ג, 30 מ”ג – או […]

  • הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הפרעות בדם ובמערכת הלימפה תועדו בשכיחות גבוהה יותר בילדים שטופלו במעכבי JAK (או Janus Kinase) לעומת מבוגרים, כך עולה מנתונים חדשים מארצות הברית וקנדה שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology. מהממצאים עלה עוד כי אקנה הינה תופעת הלוואי העורית נפוצה ביותר בילדים וכי אירועים חריגים חמורים היו פחות נפוצים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים נתונים אודות 399,649 […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Ocrelizumab בזריקה תת-עורית לטיפול בטרשת נפוצה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Ocrelizumab בזריקה תת-עורית לטיפול בטרשת נפוצה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר פורמולה תת-עורית של Ocrelizumab (אוקרוואס) לטיפול בטרשת נפוצה התקפית וטרשת נפוצה מתקדמת ראשונית. הזריקה התת-עורית ניתנת על-ידי איש צוות רפואי בתוך כאשר דקות והינה הזריקה התת-עורית הראשונה והיחידה מסוגה הניתנת פעמיים בשנה ומאושרת לטיפול בטרשת נפוצה התקפית וטרשת נפוצה מתקדמת ראשונית. האישור הנוכחי מבוסס על נתונים […]

  • הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    הדור הבא של הפרוביוטיקה | פוסטביוטיקה | הרצאות זמינות לצפייה

    במהלך החודש האחרון התקיימו שני וובינרים העוסקים בפוסטביוטיקה | הדור הבא של הפרוביוטיקה. להרצאת המפגש הראשון ומענה על שאלות השתלמות לחצו כאן להרצאת המפגש השני שהתמקדה בפוסטביוטיקה להפחתה משמעותית של תחלואת חורף בילדים לחצו כאן  

  • האם ניתוח בלוטת התריס מעלה את הסיכון למחלת כליות? (J Clin Endocrinol Metab)

    האם ניתוח בלוטת התריס מעלה את הסיכון למחלת כליות? (J Clin Endocrinol Metab)

    בקרב חולים לאחר ניתוח כריתה מלאה של בלוטת התריס סיכון מוגבר לאבחנה של מחלת כליות כרונית, בעיקר במקרים של היפופאראתירואידיזם לאחר ההתערבות הניתוחית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות טיפול תרופתי יומי, היפופאראתירואידיזם, סיכון נפוץ לאחר כריתה מלאה של בלוטת התריס, מלווה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה