חידושים ועדכונים בנוירומודולציה בתחום ניהול הכאב והפרעות בתנועה – לקט הרצאות מתוך כנס האגודה לכאב והאיגוד הנוירולוגי


אנו שמחים להציג כאן מס’ הרצאות העוסקות בעדכונים וחידושים בנוירומודולציה, גישה טיפולית שתופסת יותר ויותר מקום במסגרת ניהול מצבים נוירולוגיים מורכבים.

ההרצאה הראשונה, קצרה יחסית (11 דקות בלבד) אך ממצה ועניינית – מתוך הכנס השנתי של האגודה לכאב (לכניסה לסיקור הכנס – לצוות רפואי בלבד- נא להקליק כאן)  היא מאת ד”ר סילביו בריל המציג טכנולוגיות טיפוליות חדשות בנוירומובילציה לטיפול בכאבים מסוגים שונים.בין היתר סקר ד”ר בריל מחקרים בנושא ה-SCS (ר”ת של Spinal Cord Stimulation ) אשר הצביעו על יעילות גבוהה של טיפול זה, וכן גם התייחס לטכניקה חדשה ומבטיחה שנקראת Peripheral Nerve Stimulation , וכן גם לחידוש ה”חם” של שימוש באולטרהסאונד לגילוי עצב פריפלי, וטכנולוגיות נוספות לטיפול בכאבים קשים שאינם מגיבים לטיפולים קונבנציונלים.  לכניסה להרצאתו של ד”ר בריל – נא הקליקו כאן.

טיפול חשוב נוסף  בתחום זה הוא הטיפול בהפרעות תנועה של חולי פרקינסון באמצעות טכנולוגיית ה-DBS ((ר”ת של Deep Brain Stimulation ).


בכנס השנתי האחרון של האיגוד הנוירולוגי התקיים מושב מיוחד שעסק בטכנולוגיה זו. סיקור הכנס המציג את המושב במלואו לרבות הצגת מקרה מצולמת של טיפול בנוירומובילציה בחולי פרקינסון והסובלים מהפרעות תנועה באמצעות טכנולוגית ה-DBS  – מוצג באתר האיגוד, בקישור זה (לצוות רפואי בלבד).

הסימפוזיון התקיים בהנחית ד”ר גורביץ . התקיים במסגרתו גם דיון בניהולו של פרופ גלעדי ובהשתתפות המרצים ד”ר אילנה שלזינגר, ד”ר צבי ישראל, ד”ר שרון חסין, ד”ר יעקב בלאש וד”ר כהן, ובנוסף השתתפו פרופ’ רביי וד”ר גורביץ.

להלן הקישורים להרצאות:



  • ד”ר אילנה שלזינגר: המרכז לפרקינסון ולהפרעות תנועה, רמב”ם – הקריה הרפואית לבריאות האדם

Deep Brain Stimulation in Movement Disorders – Clinical Aspects

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שיקום אינטנסיבי לאחר פגיעה תת־חריפה בחוט השדרה: יותר הוא לא תמיד טוב יותר

שיקום אינטנסיבי לאחר פגיעה תת־חריפה בחוט השדרה: יותר הוא לא תמיד טוב יותר

מקור: JAMA Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|24/08/2026

המאמר בוחן סוגיה מרכזית בעולם השיקום: האם הגברת עצימות הטיפול הפיזיותרפי והתעסוקתי בשלבים הראשונים שלאחר פגיעה בחוט השדרה (שלב סאב־אקוטי) מובילה לתוצאות תפקודיות טובות יותר?

האם ניתן ליטול משככי כאבים במהלך ההיריון?

האם ניתן ליטול משככי כאבים במהלך ההיריון?

מקור: Human Reproduction Open, PLOS Medicine
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|27/05/2026

ניתוח נתוני עתק שבוצע באוניברסיטת בן־גוריון בנגב וכלל יותר מ־250,000 הריונות של מטופלות כללית מחוז דרום והמרכז הרפואי סורוקה לאורך שני עשורים, הוביל לשני מחקרים המעניקים תשובות חדשות על בטיחות השימוש באקמול ומשככי כאבים (NSAISs) במהלך ההיריון

שכיחות והשפעת פיברומיאלגיה חשודה בחולי ספונדילוארתריטיס אקסיאלית

שכיחות והשפעת פיברומיאלגיה חשודה בחולי ספונדילוארתריטיס אקסיאלית

מקור: American College of Rheumatology
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|16/03/2026

מחקר זה בדק את שכיחותה של פיברומיאלגיה חשודה ואת השפעתה על מהלך המחלה, על הנכות ועל הטיפול בחולים הסובלים מספונדילוארתריטיס אקסיאלית (axSpA) לאורך תקופת מעקב של עשר שנים במסגרת מחקר הקוהורט DESIR

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן