כפות רגליים שטוחות וכאבי ברכיים – מה הקשר? (מתוך Arthritis Care Res)

מאת ד”ר אולה קראסיק

ממחקר חדש אשר פורסם בגיליון ינואר של כתב העת Arthritis Care and Research עולה כי באנשים עם כפות רגליים שטוחות הארעות גבוהה יותר של כאבי ברכיים ושחיקת סחוס הברך המדיאלי מאשר אנשים עם קשת גבוהה.

במחקר השתתפו 1903 מבוגרים בגיל ממוצע של 65 שנים. מתוכם 22% דווחו על כאב ברכיים קבוע. החוקרים מדדו את השטחת הקשת של כף הרגל וכן את שחיקת הסחוס בצד המדיאלי של הברך לפי MRI .

מתוך כפות הרגליים השטוחות 30% היו קשורות לכאב בברך, לעומת 21% מכפות הרגליים עם קשת גבוהה. לאחר תקנון לגיל ומשקל מצאו החוקרים כי בעלי כפות רגליים שטוחות היו בסיכון גבוה ב-31% לכאבי ברכיים. נזק לסחוס המדיאלי של הברך נמצא ב-29% מהרגליים עם כף רגל שטוחה לעומת 19% מהרגליים עם קשת גבוהה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי למרות הקשר הנצפה בין כפות רגליים שטוחות לשחיקת סחוס וכאב ברכיים, לא ברור בשלב זה מה הגורם ומה התוצאה. אמנם ניתן להסביר שינויים בעומס על הברך על ידי שינוי אופן הדריכה, יש צורך במחקרים שיעקבו אחר אנשים עם כפות רגליים שטוחות ויבדקו הארעות כאבי ברכיים לאורך זמן.

Arthritis Care Res. January, 2011

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

מאמר סקירה: הערכה וטיפול של כאב ברכיים (JAMA) – ד”ר אבי פנסקי, עורך מדור אורתופדיה

מאמר סקירה: הערכה וטיפול של כאב ברכיים (JAMA) – ד”ר אבי פנסקי, עורך מדור אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|07/12/2023

כאבים בברכיים מהווים תלונה שכיחה מאד באוכלוסייה. מעריכים כי 23% מהאנשים מעבר לגיל 40 שנה לוקים באוטיאוארטריטיס (OA) של הברך, 25% לוקים בכאב פטלופמוראלי (PFP) וכ 12% בקרע במניסקוס. ד”ר אבי פנסקי, עורך מדור אורתופדיה, סוקר את המאמר ומביא הערות מנסיונו בקליניקה – ובשטח

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן