bevacizumab + paclitaxel מול bevacizumab + capecitabine לטיפול בסרטן שד גרורתי (The Lancet Oncology)

מחקרים בשלב 3 על גרורות בסרטן השד הראו בעבר כי טיפול ב- bevacizumab, בשילוב עם paclitaxel או capecitabine מביא לשיפור בהשרדות ללא התקדמות גידול (progression-free survivalPFS) ובשיעור התגובה בהשוואה לכימותרפיה לבד, אך היעילות היחסית של שילוב הטיפולים השונה לא נבדקה. במחקר הנוכחי נבדקו שני משטרי הטיפול הללו כחלק ממחקר שלב 3 – TURANDOT (capeciTabine and bevacizumab Randomised Against avastiN anD taxOl Trial) תוצאות ראשוניות הראו  כי בקבוצת הטיפול המשולב עם paclitaxel , ה-PFS היתה ארוכה יותר, ויותר מטופלים השיגו תגובה אובייקטיבית, בהשוואה לקבוצת הטיפול המשולב עם  capecitabine, כך לפי מאמר ב- Lancet Oncology.

שאלות המחקר שנבחנו היו האם השרדות כללית בטיפול הראשוני עם bevacizumab ו- capecitabine, היתה טובה כמו בטיפול עם bevacizumab + paclitaxel, מהי היעילות של שני משטרי הטיפול במונחים של שיפור איכות החיים ועוד, והאם לשילוב הטיפולים תופעות לוואי חמורות שיכולות להגביל את הטיפול בהם? 564 מטופלים עם גרורות HER2-negative של סרטן השד קיבלו טיפול כימותרפיה לסרטן המתקדם. המשתתפים חולקו בצורה רנדומלית לאחת משני משטרי הטיפול, הראשונים (285 מהם) לטיפול עם IV bevacizumab (10 mg/kg on days 1 and 15) / IV paclitaxel (90 mg/m2 on days 1, 8, and 15) שחזרו על עצמם מדי 4 שבועות. הקבוצה השניה קיבלתה טיפול ב- IV bevacizumab (10 mg/kg on days 1 and 15) plus IV paclitaxel (90 mg/m2 on days 1, 8, and 15) , שחזר על עצמו מדי 3 שבועות  ב-279 מטופלים, עד שנראתה התקדמות במחלה או הופעה של תופעות לוואי חמורות. מטרת המחקר היתה להציג שיעור השרדות לא פחות  בטיפול עם bevacizumab + capecitabine מול bevacizumab + paclitaxel.

התוצאות הראשוניות של ניתוח ההשרדות מראות כי לאחר 18.6 חודשים, 181 מטופלים באוכלוסית המחקר מתו (89 מהם בקבוצת ה- paclitaxel (33%), 92 בקבוצת ה- capecitabine(35%)). יחס הסיכונים בהשרדות הכללית היה 1.04. יותר מטופלים , 44% מקבוצת ה- paclitaxel הראו תגובה אובייקטיבית בהשוואה לקבוצת ה- capecitabine(27%). תקופת ה-PFS היתה ארוכה יותר בקבוצת ה- paclitaxel (11 חודשים מול 8 בקבוצה השניה), ותופעת הלוואי החריפה השכיחה ביותר באותה הקבוצה היתה נוטרופניה (18%), ואחריה לויקופניה (7%), לעומת תסמונת hand-foot (16%), יתר לחץ דם (6%) ושלשול (5%) בקבוצת ה- capecitabine. בקבוצת הטיפול עם paclitaxel התרחש גם מקרה מוות הנקשר לטיפול עצמו.

החוקרים מסכמים בעןד שתוצאות שיעור ההשרדות לא היו חד משמעיות, וכי התוצאות הסופיות יתבהרו ב-2014, אך נראה כי בקבוצת הטיפול ב- bevacizumab + paclitaxel ההשרדות ללא התקדמות של המחלה (PFS) היתה גבוהה יותר, ויותר מטופלים השיגו תגובה אובייקטיבית, לעומת קבוצת הטיפול השניה, של bevacizumab + capecitabine.

לתקציר המחקר ב- The Lancet Oncology

The Lancet Oncology, Early Online Publication, 10 January 2013

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן