האם מריחואנה מפחיתה את הסיכון לממאירות שלפוחית השתן? (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Urological Association)

מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Urological Association, עולה כי עישון מריחואנה עשוי להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירות של שלפוחית השתן.

החוקרים בחנו באופן רטרוספקטיבי את הנתונים ממאגר נתונים גדול של מטופלים בקליפורניה ומצאו כי בקרב אלו שדיווחו על שימוש בקנאביס נרשמה ירידה של 45% בסיכוי לאבחנת ממאירות של שלפוחית השתן, בהשוואה לאלו שלא עישנו כלל.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ידוע כי עישון טבק הינו גורם הסיכון המבוסס ביותר לממאירות של שלפוחית השתן. עם זאת, עד כה, אין נתונים ממחקרים אפידמיולוגיים המאפיינים במדויק את הקשר בין שימוש בקנאביס ובין ממאירות של שלפוחית השתן.

לאור זאת, במסגרת המחקר הנוכחי בחנו החוקרים את הנתונים אודות כ-82,000 גברים ממאגר הנתונים של Northern and Southern California Kaiser Permanente לשנים 2002-2003. כל המשתתפים היו בגילאי 45-69 שנים.

מבין המטופלים שנכללו במאגר, 41% דיווחו על שימוש בקנאביס, 57% דיווחו על שימוש בטבק ו-27% דיווחו על שימוש בקנאביס וטבק.

במהלך 11 השנים הבאות, שיעורי ההיארעות של ממאירות של שלפוחית השתן היו גבוהים יותר בקרב משתתפים שלא עישנו קנאביס, בהשוואה לאלו שדיווחו על שימוש בקנאביס (0.4% לעומת 0.3%), עם הבדל מובהק סטטיסטית בין הקבוצות (p=0.048).

עם זאת, באלו שעישנו טבק בלבד נרשמה עליה בסיכון לממאירות של שלפוחית השתן, ובאלו שעישנו טבק ומריחואנה הסיכון היה די דומה לסיכון שתועד באלו שלא עישנו אף אחד מאלו.

החוקרים מאמינים כי ממצאים אלו עשויים לספק הסבר להעדר ההשפעה המגנה של מריחואנה במחקרים קודמים, כאשר נראה כי בכדי לזהות את ההשפעה של מריחואנה יש להפריד בין אלו המעשנים טבק ואלו שאינם מעשנים טבק.

החוקרים מסבירים כי ממאירות של שלפוחית השתן הינה גידול קשה מאוד לטיפול, עם זאת, מזהירים כי ממצאי המחקר אינם מעידים על קשר סיבתי או כי מריחואנה מונעת ממאירות של שלפוחית השתן, וקוראים לערוך מחקרים נוספים בנושא.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Urological Association

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

Clonidine כמונותרפיה לתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (Pediatrics)

Clonidine כמונותרפיה לתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (Pediatrics)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|10/11/2024

מחקר אקראי חדש השווה את היעילות של Clonidine, אלפא-2 אגוניסט, בטיפול בתסמונת גמילה מאופיואידים בילודים (NOWS) במחקר שפורסם ב-Pediatrics. ד”ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/08/2024

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן