משרד הבריאות מפרסם את הדו”ח השני של זמני המתנה לניתוחים אלקטיביים במערכת הציבורית: ב-35 מתוך 56 סוגי ניתוח זמן המתנה ממוצע של מעל 3 חודשים

משרד הבריאות מפרסם את הדו”ח השני של זמני המתנה לניתוחים בבתי החולים הציבוריים. העיתוי “חם” במיוחד לאור התכניות לבצע רפורמות שמיועדות להקטין את התורים בבתי החולים הציבוריים (או לפחות להקטין את הפער לבתי החולים הפרטיים…) .

כפי שעולה מן הדו”ח המלא שלהלן,  קיימת שונות רבה בזמני ההמתנה בין סוגי הניתוחים ובתי החולים השונים. 

בסה”כ נבחנו 56 סוגי ניתוחים אלקטיביים ב-27 בתי חולים ציבוריים. ממוצע המתנה של מעל 3 חודשים נמצא ב-35 סוגי ניתוחים.  בניתוחים נפוצים רבים כמו החלפת מפרק ירך או ברך הממוצע הוא של 3.5-4.3 חודשים, קיצור קיבה 3.5 חודשים, הוצאת שקדים – 4.2 חודשים, וניתוח אף/סינוסים 4.5 חודשים.

הרקע ועקרונות הפרסום של משה”ב מוצגים בהודעה הבאה:

1.1. פרסום זה יציג את מדידת זמני ההמתנה לניתוחים אלקטיביים בבתי החולים הכלליים הציבורים בישראל לתקופה ינואר-יוני 2014.

1.2.  הפרסום מהווה ביטוי למדיניות שרת הבריאות, ח”כ יעל גרמן ומנכ”ל המשרד, פרופ’ ארנון אפק, באשר לחשיבות השקיפות והצגת המציאות לציבור.

1.3. השקיפות הינה ערך מרכזי במדיניות המשרד ובאה לידי ביטוי במסגרת תכנית עמודי האש של המשרד.

1.4. פרסום זה מהווה המשך ישיר לפרסום הקודם,זמני ההמתנה לניתוחים אלקטיביים ברבעון הרביעי של 2013.

1.5. בדומה למדידה הקודמת, מדובר במדידת זמני המתנה לניתוחים אלקטיביים בלבד, כלומר שאינם דחופים. ניתוחים דחופים (בהם המטופל הגיע דרך המיון) לא נכללים במסמך זה.

1.6. היקף המדידה הורחב לסלי פרוצדורות בתחומים נוספים בהם זוהתה בעיה של זמני המתנה ארוכים לניתוחים, פרי סיוען המקצועי והמסור של גב’ ציונה חקלאי וגב’ סיניה משה (אגף מידע) ושל ד”ר סיגל ליברנט-טאוב (מינהל רפואה).

1.7. בדיווח זה נכללים 27  בתי חולים ציבוריים כללים אשר העבירו את נתוניהם.

1.8. אנו מקווים כי פרסום זמני ההמתנה יהפוך את שוק הניתוחים האלקטיביים בישראל למשוכלל יותר ויספק לחולים, לקוחות מערכת הבריאות, סימן דרך אפקטיבי לגבי זמינות לפי פרוצדורה ובתי חולים.

1.9. מסמך זה הוא פרי עבודה משותפת של  ציונה חקלאי, דר’ סיגל ליברנט טאוב, דר’ ורד עזרא, זהבה רומנו, שלומית קרפיבקה לוין, אופיר אביב, ודים פרמן, רו”ח יאיר אסרף והחתומים מטה.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנטל הגלובלי של פסוריאזיס הוכפל מאז 1990

הנטל הגלובלי של פסוריאזיס הוכפל מאז 1990

מקור: Journal of Investigative Dermatology
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|21/09/2025

מספר מקרי הפסוריאזיס בעולם כמעט הוכפל בין שנת 1990 לשנת 2021, והגיע להערכה של 43 מיליון מקרים ושל 5.1 מיליון אבחונים חדשים בשנת 2021

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן