שימוש במולטי ויטמינים בתקופה שסביב ההיריון יכול לעזור למנוע רעלת היריון (מתוך American Journal of Epidemiology)

ממחקר חדש, שפורסם ב-American Journal of Epidemiology, עולה כי שימוש קבוע במולטי ויטמינים בתקופה שסביב ההיריון יכולה להוריד את הסיכון לרעלת היריון בעיקר בקרב נשים רזות.

אם תוצאות מחקר זה יאושרו על ידי מחקרים אחרים, הן ידגישו גורם סיכון של רעלת היריון, שניתן לשינוי. לגורם סיכון זה יש התערבות זמינה, בטוחה ויחסית לא יקרה.

החוקרים העריכו את האפקט הבלתי תלוי של שימוש קבוע במולטי ויטמינים על הסיכון לרעלת היריון. במחקר השתתפו 1835 נשים, שנרשמו למחקר Pregnancy Exposures and Preeclampsia Prevention, שנערך בין השנים 1997 ו-2001.

בנקודת ההרשמה, בשבוע 16 להיריון ומטה, הנשים סיפקו מידע על שימוש במולטי ויטמינים או בויטמינים פרה נטליים בששת החודשים האחרונים.

השכיחות הלא מתוקננת של רעלת היריון הייתה 3.8% בקרב נשים, שהשתמשו במולטי ויטמינים ו-4.4% בקרב נשים, שלא השתמשו במולטי ויטמינים.

במודל רגרסיה לוגיסטי רב משתנים, שימוש במולטי ויטמינים בהשוואה לחוסר שימוש, היה קשור עם ירידה של 45% בסיכון לרעלת היריון. הדבר לא היה תלוי בגיל, גזע, אתניות, מצב משפחתי, לידות קודמות, הכנסה ופעילות גופנית לפני ההיריון.

יש לציין כי הערך המגן של מולטי ויטמינים הוגבל לנשים רזות, שנכסנו להיריון עם BMI שהיה נמוך מ-25.

לדברי החוקרים, לנשים רזות, שהשתמשו במולטי ויטמינים, הייתה ירידה של 71% בסיכון לרעלת היריון בהשוואה לנשים רזות, שלא השתמשו במולטי ויטמינים (OR = 0.29). בניגוד לכך, לא נמצא קשר בין שימוש במולטי ויטמינים ובין רעלת היריון בקרב נשים עם עודף משקל (OR= 1.08).

לסיכום, יש צורך במחקרים נוספים בכדי להבין את המנגנונים של האפקטים השונים של שימוש במולטי ויטמינים בנשים עם משקל רזה ומשקל עודף. כמו כן, יש צורך במחקרים שיקבעו איזה חומרים מזינים הכי רלוונטיים למניעת רעלת היריון.

Am J Epidemiol 2006;164:470-477

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

מניעה שניונית לאחר שבץ מוחי איסכמי

מניעה שניונית לאחר שבץ מוחי איסכמי

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|01/09/2026

המאמר סוקר את העדכונים האחרונים ואת הגישות הטיפוליות המוכחות למניעת אירוע מוחי חוזר אצל מטופלים שכבר חוו שבץ איסכמי או אירוע מוחי חולף (TIA)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן