זוהו מחסומים לביצוע פעילות גופנית בחולי ארתריטיס (מתוך Arthritis Care & Research)

ממחקר חדש, שפורסם במהדורת אוגוסט של Arthritis Care & Research, זוהו מספר מחסומים הנראים לעין לפעילות גופנית בחולים עם ארתריטיס.

שיעורי ההשתתפות בפעילות רגילה הם נמוכים בקרב פרטים עם ארתריטיס בהשוואה לפרטים ללא ארתריטיס. The National Arthritis Action Plan and Healthy People 2010  הדגישה את החשיבות של פעילות גופנית בקרב חולי ארתריטיס. המחקר הנוכחי בדק מחסומים נראים לעין של פעילות גופנית, יתרונות ויכולות של מבוגרים עם ארתריטיס, שמתאמנים וכאלה שאינם מתאמנים.

במחקר השתתפו 68 מבוגרים עם ארתריטיס, שחולקו ל-12 קבוצות על פי סטטוס של פעילות גופנית, מצב סוציואקונומי וגזע. הדיונים של הקבוצות שועתקו מילולית והוצפנו.

כמו כן, נעשה שימוש בתוכנת NVivo בכדי להוציא מוטיבים מרכזיים עבור המתאמנים והלא מתאמנים.

המשתתפים דיווחו שמגוון של פקטורים פיזיקליים, פסיכולוגיים וסביבתיים השפיעו על ההשתתפות שלהם בפעילות גופנית, כולל פקטורים הדומים לאלה, שהיו בדגימות של מבוגרים באוכלוסייה הכללית, ופקטורים, שייחודיים לפרטים עם מחלות כרוניות. למרות שסימפטומי ארתריטיס היו מחסומים לקיום פעילות גופנית, שיפור בסימפטומים אלה נראו כיתרונות פוטנציאלים ומוטיבציה לקיום פעילות גופנית. פרטים, שלא עסקו בפעילות גופנית דיווחו על ספק כלשהוא, שקיים אצלם, שהם יוכלו להפיק תועלת מביצוע פעילות גופנית. בנוסף הם דיווחו על תפיסה, שכאב הנמצא בעלייה, גם אם הוא זמני, לא יהיה שווה את היתרונות המופקים מקיום פעילות גופנית.

פרטים, שהתעמלו חוו את היתרונות של פעילות גופנית ורצו יותר לאמץ את הפעילות הגופנית שלהם כך שתסתגל למחלה, בעוד שפרטים שלא התעמלו, רצו את היתרונות הללו, אך נטו יותר להפסיק להתעמל, כשהארתריטיס התפתחה.

למרות מגבלות פוטנציאליות של המחקר, ממצאי המחקר מספקים מידע להבנת אסטרטגיות התערבות ואת החוויות והאמונות בנוגע לביצוע פעילות גופנית בקרב פרטים עם ארתריטיס. בנוסף למדידת התוצאות הרגילות יש צורך להדגיש תופעות משמעותיות בפרטים עם ארתריטיס (כגון ירידה בכאב, עליה בתנועתיות, ירידה בנוקשות ועצמאות) בחומרי ההסברה של ההתערבות, כמו כן יש צורך להעריכם במחקר ובפרקטיקה. תוצאות אלה הן הכי חשובות לחולי ארתריטיס והן עשויות לנבא היצמדות לביצוע פעילות גופנית.

Arthritis Care Res. 2006;55:000-000

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

מקור: JAMA Otolaryngol Head Neck Surg
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|18/09/2026

כריתת שקדים היא בין הניתוחים הכואבים ביותר בתחום אף־אוזן־גרון. לא ברור אם טיפול פומי בסטרואידים לאחר הניתוח מפחית כאב ותחלואה לאחר כריתת שקדים בילדים

התערבויות בעורק קרום המוח האמצעי (Middle Meningeal Artery) עבור כאבי ראש עמידים לטיפול: הצורך בניסוי אקראי מבוקר

התערבויות בעורק קרום המוח האמצעי (Middle Meningeal Artery) עבור כאבי ראש עמידים לטיפול: הצורך בניסוי אקראי מבוקר

מקור: Journal of NeuroInterventional Surgery
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|06/09/2026

המאמר דן בגישה טיפולית חדשנית ומבטיחה לכאבי ראש כרוניים ועמידים (כגון מיגרנות קשות או כאבי ראש מקבציים), המבוצעת באמצעות צנתור זעיר־פולשני של עורק קרום המוח האמצעי (MMA)

שיקום אינטנסיבי לאחר פגיעה תת־חריפה בחוט השדרה: יותר הוא לא תמיד טוב יותר

שיקום אינטנסיבי לאחר פגיעה תת־חריפה בחוט השדרה: יותר הוא לא תמיד טוב יותר

מקור: JAMA Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|24/08/2026

המאמר בוחן סוגיה מרכזית בעולם השיקום: האם הגברת עצימות הטיפול הפיזיותרפי והתעסוקתי בשלבים הראשונים שלאחר פגיעה בחוט השדרה (שלב סאב־אקוטי) מובילה לתוצאות תפקודיות טובות יותר?

האם ניתן ליטול משככי כאבים במהלך ההיריון?

האם ניתן ליטול משככי כאבים במהלך ההיריון?

מקור: Human Reproduction Open, PLOS Medicine
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|27/05/2026

ניתוח נתוני עתק שבוצע באוניברסיטת בן־גוריון בנגב וכלל יותר מ־250,000 הריונות של מטופלות כללית מחוז דרום והמרכז הרפואי סורוקה לאורך שני עשורים, הוביל לשני מחקרים המעניקים תשובות חדשות על בטיחות השימוש באקמול ומשככי כאבים (NSAISs) במהלך ההיריון

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן