חשיפה מוקדמת לדגנים לא מגבירה את הסיכון לאלרגיה לחיטה (Pediatrics)

חשיפה לדייסות דגנים לפני גיל 6 חודשים לא מגבירה את הסיכון לפתח אלרגיה לחיטה.

מספר מחקרים הציעו שהיכרות מוקדמת עם מזון מוצק מגבירה את הסיכון לפתח אקזמה ואסתמה, בעוד שאחרים לא הצליחו להוכיח שעיכוב בהיכרות למזון מוצק מגנה מפני התפתחות תופעות אלו.

לשם כך, חוקרים מדנוור-קולוראדו בדקו האם היכרות מאוחרת לדייסת דגנים מגנה מפני התפתחות של אלרגיה לחיטה ביותר מ- 1600 ילדים שהיו תחת מעקב מאז לידתם.

רק 16 ילדים (1%) פיתחו אלרגיה לחיטה, בגיל ממוצע של 13.2 חודשים.

בקרב הילדים שנחשפו לראשונה לדגנים לפני גיל 6 חודשים, 4 (0.41%) פיתחו אלרגיה לחיטה, בעוד ששיעור האלרגיה לחיטה גבוה פי 4 (12 מתוך 654 ילדים, 1.8%) בקרב ילדים שלא נחשפו לדגנים עד לאחר גיל 6 חודשים.

3/4 מהילדים פיתחו אלרגיות מזון אחרות, בעיקר לחלב פרה ולתחליפי חלב אם.

הילדים שפיתחו אלרגיה לחיטה לא נבדלו מילדים אחרים בגיל ההיריון, באתניות, בסטאטוס ה- HLA-DR 3/4, בחינוך המטרנלי או בהיסטוריה המשפחתית לסוכרת.

גיל החשיפה הראשונית לדייסת דגנים נשאר קשור בצורה חזקה לאלרגיה לחיטה (סיכון גבוה פי 3.8 כאשר החשיפה החלה בגיל 7 חודשים או לאחריו) לאחר התאמה של משך ההנקה, ההיכרות עם דייסת אורז, היסטוריה משפחתית לאלרגיה והיסטוריה משפחתית לאלרגיית מזון אחרת לפני גיל 6 חודשים.

עיקוב החשיפה עד לאחר גיל 6 חודשים נקשרה עם סיכון מוגבר לפתח אלרגיה לחיטה ולא בעלת אפקט מגן כמו שחשבו.

תוצאות המחקר תומכות בהמשך ההמלצות הנוכחיות של היכרות ראשונית עם מוצרי דגנים בין גיל 4 ל- 6 חודשים.

לדיווח במדסקייפ

Pediatrics 2006;117:2175-2182

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה