בהשוואה להזנה באמצעות פורמולה, חלב אם נחשב עדיף מבחינת תכונות אנטי-אוקסינטיות ולכן עשוי לצמצם את הופעתן של מחלות הקשורות לoxidative stress בפגים.
מטרת המחקר היתה לבדוק האם התכונות האנטי-אוקסידנטיות של חלב האם בפגים בריאים שונות מאלו של פורמולת חלב, באמצעות השוואת רמות ויטמין E בשני סוגי המזון וקביעת רמת ההפרשה של malondialdehyde (או MDA) בשתן.
רמות ויטמין E נמדדו בחלב האם של 20 אמהות שילדו פגים. רמות ה-MDA בשתן נמדדו ב-10 ילודים שהוזנו בהנקה בלבד וב-10 ילודים שהוזנו בפורמולה בלבד. כל הילודים היו פגים בריאים ולא קיבלו תוספי ויטמינים. רמות ה-MDA נמדדו לאחר פרוק לנגזרות באמצעות 2,4-dinitrophenylhydrazine ושימוש במכשיר HPLC עם גלאי UV.
ריכוזי ה-MDA בשתן היו נמוכים מאוד (0.074±0.033 µM/mM Cr ו-0.078±0.026 µM/mM Cr בילודים שהוזנו בחלב אם ובפורמולה, בהתאמה) ולא נמצא הבדל מובהק סטטיסטית בין שתי הקבוצות. חלב האם וגם הפורמולה הכילו רמות מספקות של ויטמין E (כ-0.33.0 mg/100 ml).
החוקרים מסיקים כי התכונות האנטי-אוקסידנטיות של חלב האם ושל הפורמולה מתאימות לצורך מניעת פר-אוקסידציה משמעותית של ליפידים בילודים פגים בריאים.
Archives of Disease in Childhood 2006;91:327-329
הערות עורך:
לפי מחקר זה בחלב אם אין יותר אנטיאוקסידנטים לעומת פורמולה. לחלב אם יש יתרונות רבים מעבר לפורמולה, אך אנטיאוקסידנטים אינו אחד מהם.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!