כימותרפיה במינון צפוף אינה משפרת הישרדות של חולי סרטן ריאה (J Natl Cancer Inst)

לפי מחקר חדש עולה , כי חולים עם סרטן ריאה מסוג small-cell (SCLC), שקיבלו כימותרפיה במשטר של מינון צפוף (dose-dense), יחד עם תמיכה של תאי אב, פיתחו פחות זיהומים ועברו פחות ימי טיפול, אך לא שרדו יותר מאשר חולים שקיבלו כימותרפיה במינון רגיל.

במחקר השתתפו 318 חולי SCLC, עם פרוגנוזה טובה יחסית. החולים קיבלו 6 מחזורים של כימותרפיה מסוג ICE: איפוספמיד (Ifoxan), קרבופלטין (Carboplatin) ואטופוסיד (Etoposide). החולים חולקו באופן אקראי לשתי קבוצות, כאשר קבוצה אחת קיבלה את מחזורי הטיפול עם 4 שבועות של הפרדה ביניהם (מינון רגיל) וקבוצה שניה עם שבועיים ביניהם (מינון צפוף).

החולים בזרוע של המינון הצפוף קיבלו גם תמיכה של תאי אב עצמוניים.

החוקרים מדווחים כי עצמה יחסית של 1.82 במינון, בזרוע המינון הצפוף, לא הביאה לשיפור בהישרדות. זמן ההישרדות הממוצע בזרוע הטיפול הרגיל היה 14.4 חודשים לעומת 13.9 חודשים בזרוע המינון הצפוף. גם שיעורי ההישרדות אחרי שנתיים היו דומים.

הרעילות ההמטולוגית היתה גבוהה באופן מובהק בזרוע המינון הצפוף, בהשוואה לזרוע הטיפול הרגיל, אך מספר מחזורי הטיפול שהסתבכו עם ספסיס נויטרופני, היה נמוך באופן מובהק (11.6% לעומת 15.3%).

לפי החוקרים, ממצאי מחקר זה, המתווספים לעדויות ממחקרים קודמים, מראים כי הגברה של מינון הכימותרפיה כטיפול ב- SCLC, אינה משפרת את תוצאות הטיפול, ולדעתם אין צורך בניסיונות נוספים שכאלו.

J Natl Cancer Inst 2005;97:666-674.

לידיעה המלאה במדסקייפ

לתקציר המאמר

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

יעדי לחץ דם בניהול יתר לחץ דם

יעדי לחץ דם בניהול יתר לחץ דם

מקור: NEJM
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|14/10/2026

המאמר סוקר את העדויות העדכניות ביותר בנוגע ליעדי לחץ דם סיסטולי, תוך התמקדות בשאלה האם יעד אינטנסיבי (פחות מ־120 מ”מ כספית) עדיף על היעד הסטנדרטי (פחות מ־140) עבור אוכלוסיות רחבות, כולל חולי סוכרת וקשישים?

טונומטריה ביתית בגלאוקומה: נקודות המבט של רופאים ושל מטופלים לגבי התוויות, יתרונות וחסמים ליישום נרחב יותר

טונומטריה ביתית בגלאוקומה: נקודות המבט של רופאים ושל מטופלים לגבי התוויות, יתרונות וחסמים ליישום נרחב יותר

מקור: J Glaucoma
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|11/10/2026

המחקר בחן את עמדותיהם ואת ניסיונם של רופאי עיניים ושל מטופלי גלאוקומה בנוגע לטונומטריה ביתית (Home Tonometry – HT) עם מדידה עצמית של הלחץ התוך־עיני (IOP) מחוץ למרפאה

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן