ניתוח מעקף קיבה לפרוסקופי יעיל ובטוח גם במבוגרים (Arch Surg)

מעקף קיבה לפרוסקופי היא שיטה בטוחה בהשגת ירידה במשקל במטופלים מבוגרים והיתרונות בקבוצת גיל זו דומים לאלו הנראים במטופלים צעירים יותר.

תוצאות מחקר חדש מראות כי מטופלים מעל גיל 60 הם מועמדים טובים לניתוח השמנה, כותב החוקר הראשי ד”ר סוויין מאריזונה.

עם זאת, יש צורך בתקופת מעקב ארוכה יותר בכדי לקבוע האם היתרונות תורגמו לשרידות ארוכת טווח או בריאות כללית החוסכת בעלויות.

הממצאים, אשר הופעיו בגיליון פברואר של Archives of Surgery, מבוססים על השוואה בין 110 מטופלים צעירים עד גיל 60 ו-20 מעל גיל 60 אשר עברו מעקף קיבה לפרוסקופי.

לא היה הבדל משמעותי באחוז הסיבוכים והארכת השהייה בבית החולים בין שתי הקבוצות.

למטופלים צעירים היתה ירידה משמעותית יותר במשקל וב-BMI לעומת מבוגרים. לא היה הבדל משמעותי במצבי תחלואה. במטופלים מבוגרים נצפתה ירידה גדולה יותר בצורך בתרופות.

גם מטופלים בגיל מבוגר יכולים לעבור באופן בטוח מעקף קיבה לפרוסקופי עם תוצאות כמעט זהות לאלו של מטופלים צעירים.

Arch Surg 2005;140:165-168

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

השפעות של צריכת אלכוהול כבדה על דימום תוך־מוחי חריף ועל מחלת כלי דם מוחיים קטנים

השפעות של צריכת אלכוהול כבדה על דימום תוך־מוחי חריף ועל מחלת כלי דם מוחיים קטנים

מקור: Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|16/04/2026

המאמר בוחן את הקשר בין צריכת אלכוהול כבדה לבין מאפיינים קליניים, הדמייתיים ופרוגנוסטיים של דימום תוך־מוחי חריף (ICH), תוך התמקדות בהשפעת האלכוהול על מחלת כלי דם מוחיים קטנים (Cerebral Small Vessel Disease – CSVD)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן