צריכת פולט מוגברת ע”י נשים מקטינה את הסיכון ליתר לחץ דם (JAMA)

ע”פ מחקר המתפרסם כעת ב-JAMA גידול ברמות הצריכה של חומצה פולית, בעיקר,  ע”י נשים צעירות, מוריד את הסיכון ליתר לחץ דם.

הפולט ידועה כבעלת חשיבות ותועלת על התפקוד האנדותליאלי, אך עד כה הייתה אינפורמציה מוגבלת לגבי השפעת הפולט על הסיכון לאירעות של יתר לחץ דם. מטרת מחקר זה הייתה איפוא להעריך את השפעת צריכה מוגברת של חומצה פולית על הורדת הסיכון ליתר לחץ דם.

המחקר בחן באופן פרוספקטיבי אוכלוסיה של כ-94,000 שנים בגילאים 27-44 מתוך מחקר האחיות, וכ-62,000 נשים מבוגרות יותר בגילאים 43-70 מאותו מחקר. שתי הקבוצות היו ללא עדכות ליתר לחץ דם בעבר.

במצב הבסיס המידע לגבי שימוש בחומצה פולית וצריכת פולט בתזונה התקבל מתוך שאלונים שהמשתתפות מילאו ועדכנו מידי 4 שנים.

התוצאה העיקרית שנמדדה הייתה רמות יתר לחץ דם כפי שדווחו באופן עצמי ע”י המשתתפות, במהלך 8 שנות המעקב.

זוהו 7,373 (7.8% ) מקרים של יתר לחץ דם בקבוצת הנשים הצעירות, ו-12,347 (20%) בקרב קבוצת הנשים המבוגרות יותר.

לאחר התאמה של גורמים שונים, נמצא שנשים צעירות שצרכו לפחות 1000  µg ליום של פולט (בתזונה ובתוספי תזונה) היו בסיכון יחסי של 0.54 ללקות ביתר לחץ דם בהשוואה לנשים שצריכת הפולט שלהן הייתה קטנה מ-200 µg ליום.

הורדת הסיכון האבסולוטי של נשים צעירות עם צריכה מעל 1000 µg של פולט ליום הייתה של 8 מקרים לכל 1000 שנות אדם: 6.7 מקרים לעומת 14.8 .

רמת הסיכון היחסית בנשים המבוגרות שצרכו מעל 1000 µg ליום הייתה 0.82. הפחתת הסיכון האבסולוטי בקרב קבוצה זו הייתה 6 מקרים פחות לכל 1000 שנות מטופלת. (34.7 לעומת 40.4 מקרים).

כאשר בוצע ניתוח מוגבל לנשים עם צריכה מתחת ל-200 µg ליום, הסיכון היחסי לנשים עם צריכה יומית של מעל 800  µg הייתה 0.55 לנשים הצעירות ו-0.61 לנשים המבוגרות.

החוקרים מסכמים כי לצריכה מוגברת של פולט יש השפעה מיטיבה בהורדת הסיכון ליתר לחץ דם, בעיקר בקרב נשים צעירות.

JAMA. 2005;293:320-329.

 

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה