סויה לעומת חלבון מי הגבינה: השפעות אימון גופני על מסת הגוף הרזה ומצב נוגדי החימצון

למרות שלחלבון הסויה ישנם יתרונות רבים הנובעים מנוגדי חימצון, הרבה מתאמנים גברים נמנעים מחלבון הסויה. זאת בעקבות מידע פופולרי אך לא בדוק כי סויה נחותה מחלבון מי גבינה בהעלאת מסת שריר.

נמדדה עליה במסת הגוף הרזה בגברים מכיתת אימון במשקל אשר קיבלו מנות יומיות של חטיפי חלבון מיקרונוטריאנטים המכילים סויה או חלבון מי גבינה (33 ג’ חלבון ליום, 9 שבועות, n = 9 לכל קבוצה). האימונים כללו מספר חזרות נמוך יחסית לכל סט. קבוצת ביקורת מהכיתה (n = 9) עשתה את האימון אך לא צרכה אף אחד מחטיפי החלבון. 

שתי הקבוצות הראו עליה במסת הגוף הרזה, אך קבוצת האימון בלבד לא הראתה עלייה. קבוצות מי הגבינה והאימון בלבד, אך לא קבוצת הסויה, הראו השפעה הרסנית לאחר אימון על שני פרמטרים הקשורים לנוגדי חימצון.

חטיפי סויה וחלבון מי גבינה עוזרים בעליית מסת גוף רזה לאחר אימון, אל לסויה היו יתרונות נוספים של שימור שני אפקטים של תיפקוד נוגדי חימצון.

Nutrition Journal 2004, 3:22

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה