אלכוהול, סוכרת וצהבת מגבירים את הסיכון לסרטן כבד (Cancer)

דיווח שפורסם לאחרונה מעיד כי צריכה מוגברת של אלכוהול, סוכרת, וצהבת ויראלית פועלים במשותף באופן סינרגיסטי בהגברת הסיכון להופעת קרצינומה הפטו-צלולרית (HCC).

החוקר הראשי, ד”ר Yuan מסביר בראיון כי על הרופאים להיות מודעים לסיכון המוגבר ל-HCC בקרבהחולים הסובלים מהשמנת יתר ומושפעים מגורמי סיכון נוספים כמו זיהום בוירוס צהבת או צריכת אלכוהול מוגברת.   

החוקרים בחנו את גורמי הסיכון הויראלים ושאינם ויראלים ל-HCC בקרב 295 חולים הסובלים מ-HCC ובקרב 435 נבדקי ביקורת מתאימים.

החוקרים מדווחים כי, בהתאם לצפוי, זיהומים בוירוס צהבת B ובוירוס צהבת C היוו גורמי סיכון בלתי-תלויים ל-HCC, כשלוירוס צהבת C נמצאה השפעה חזקה יותר על הסיכון ל-HCC.

צריכת אלכוהול מתונה נמצאה קשורה בירידה בשיעור של 40% בסיכון ל-HCC (בהשוואה להימנעות מוחלטת מצריכת אלכוהול), אך צריכה מוגברת של אלכוהול העלתה משמעותית את הסיכון ל-HCC. בנוסף, העלתה היסטוריה של סוכרת את הסיכון ל-HCC פי 2.7.

החוקרים מדווחים כי שתיה מרובה של אלכוהול בקרב חולים בעלי היסטוריה של סוכרת העלתה את הסיכון ל-HCC ביותר מפי 17. יתר על כן, ערכי ההשפעות המשולבות של צהבת ויראלית ושל סוכרת או של צהבת ויראלית ושל צריכת אלכוהול מוגברת היו גדולים יותר מחיבור פשוט של שתי ההשפעות. כל אחד מהשילובים הגביר את הסיגון ל-HCC פי 48.

החוקרים מסכמים כי סביר שהגורמים הללו תורמים לעליה בשכיחות ה-HCC ברחבי ארצות-הברית.

החוקר הראשי מוסיף כי סריקה שתערך בקרב החולים תסייע בגילוי מוקדם של HCC, וכי ניתן לטפל ואפילו לרפא HCC בשלבים מוקדמים.

Cancer 2004;101:1009-1017.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

השפעות של צריכת אלכוהול כבדה על דימום תוך־מוחי חריף ועל מחלת כלי דם מוחיים קטנים

השפעות של צריכת אלכוהול כבדה על דימום תוך־מוחי חריף ועל מחלת כלי דם מוחיים קטנים

מקור: Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|16/04/2026

המאמר בוחן את הקשר בין צריכת אלכוהול כבדה לבין מאפיינים קליניים, הדמייתיים ופרוגנוסטיים של דימום תוך־מוחי חריף (ICH), תוך התמקדות בהשפעת האלכוהול על מחלת כלי דם מוחיים קטנים (Cerebral Small Vessel Disease – CSVD)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן