אכילת יוגורט מדכאת זיהום בהליקובקטר פילורי (Am J Clin Nutr)

אכילה קבועה של יוגורט המכיל Lactobacillus acidophilus (La5) ו- Bifidobacterium lactis (Bb12) מפחיתה את פעילות האוראז של  Helicobacter pylori לאחר 6 שבועות.

החוקרים מצאו כי in-vitro, ל- Bb12 היתה השפעה מעכבת על דגימות של החיידק שנלקחו מ- 8 חולים. ל- La5 לא היתה השפעה דומה.

לאחר מכן נמצא כי בחולים חיוביים לחיידק, שחולקו אקראית לקבלת תוספת יוגורט, נמדדה רמה נמוכה משמעותית של 13C-urea בתבחין נשיפה, בהשוואה לערכים ההתחלתיים. ביופסיה שנערכה ב- 14 חולים גילתה צפיפות נמוכה יותר של הליקובקטר באנטרום, ופעילות דלקתית פחותה.

הפסקת הטיפול הביאה לחזרה לערכים ההתחלתיים בתבחין הנשיפה, עובדה המצביעה על צורך בצריכה קבועה של היוגורט.

Am J Clin Nutr. 2004;80:737-741

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה