פעילות גופנית במטופלים עם ICD נמצאה בטוחה ומועילה (Eur Heart J)

פעילות גופנית במטופלים עם דפיברילטור לבבי מושתל (implantable cardioverter defibrillators ICD) היא בטוחה ומועילה, כך עולה מדווח המתפרסם בגיליון יולי של ה- European Heart Journal.

מטופלים רבים עם ICD אינם מופנים לתוכניות אימון גופני מחשש למכת חשמל בלתי-מוצדקת בזמן הפעילות. מטרת מחקר זה לבחון את השפעת אימון גופני במטופלים עם ICD.

החוקרים בחנו את השפעות תוכנית אימון גופני במשך 3 חודשים בקבוצה של 92 מטפלים עם ICD ו-473 נבדקו ביקורת ללא ICD. עוצמת האימון היתה דומה בשתי הקבוצות, מדווחים החוקרים, ובשתי הקבוצות נמצא שיפור בתצרוכת החמצן ובקצב הלב. במטופלים עם ICD נצפה שיפור קטן יחסית לנבדקי הביקורת.

פעימות חדריות מוקדמות (Ventricular premature beats) היו שכיחות יותר בקבוצת המטופלים עם ICD, אך פעימות על-חדריות  מוקדמות בזמן הפעילות הגופנית היו שכיחות יותר בקבוצת הביקורת. שכיחות הפרעות הקצב לא השתנתה לאחר הפעילות הגופנית.

מטופל אחד עם ICD חווה טכיקרדיה חדרית במהלך הפעילות הגופנית שהצריכה over-pacing כאשר המכשיר לא העביר מכת חשמל, מציינים החוקרים, ומטופל נוסף עם ICD חווה טכיקרדיה חדרית אסימפטומטית בהמהלך האימון שהופסקה בהתערבות הדפיברילטור.

בין האימונים נרשמו 6 מכות חשמל מוצדקות בשל טכיקרדיה חדרית, לא נרשמה פעילות בלתי מתאימה של המכשיר בזמנים אלו, מדווחים החוקרים.

החוקרים מוסיפים כי מתוצאות מחקרם עולה שפעילות גופנית מועילה הן מבחינה פיזית והן מבחינה נפשית במטופלים עם ICD. תוכניות אימון גופני למטופלים עם ICD צריכות להתנהל תחת השגחה צמודה של מטפלים מנוסים, ובקרבת קרדיולוג. יש לקבוע את עוצמת הפעילות בעזרת מכשירים לניטור קצב הלב.

Eur Heart J 2004;25:1120-1126.

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

מקור: JAMA Otolaryngol Head Neck Surg
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|18/09/2026

כריתת שקדים היא בין הניתוחים הכואבים ביותר בתחום אף־אוזן־גרון. לא ברור אם טיפול פומי בסטרואידים לאחר הניתוח מפחית כאב ותחלואה לאחר כריתת שקדים בילדים

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|17/09/2026

מחקרים קודמים תיארו שיעורי חרדה ודיכאון גבוהים בחולי NIU, אך הם היו מוגבלים בגודל המדגם, בפיזור הגאוגרפי ובגיוון הדמוגרפי, ולא בחנו קשת רחבה של אבחנות פסיכיאטריות בגישת מקרה־ביקורת

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן