Infliximab קשורה בסיכון מוגבר לזיהומים גרנולומטוטים (Clin Infect Dis)

ממחקר חדש עולה שהתכשיר infliximab (Remicade), אנטגוניסט של tumor necrosis factor (TNF) קשור בסיכון גבוה פי 3 לזיהומים גרנולומטוטים, כמו שחפת או היסטופלסמוזיס, בהשוואה ל- Etanercept (Enbrel).

TNF הינו חומר חיוני ליצירה והאחזקה של גרנולומות ולכן הוא מרכיב מרכזי במערכת ההגנה של הגוף.

החוקרים בדקו את הדיווחים של ה-FDA האמריקאי לגבי אירועים הקשורים בטיפול ב- infliximab ו-etanercept (האחרון הוא רצפטור מסיס ודימרי של TNF), תכשירים המשמשים לטיפול במחלות דלקתיות כמו דלקת פרקים ראומטואידית.

מממצאיהם עולה שבמהלך כמעט 5 שנים דווח על 239 מקרים של זיהומים גרנולומטוטים לכל 100,000 חולים שקיבלו טיפול ב- infliximab לעומת 74 מקרים בלבד עבור כל 100,000 חולים שטופלו באמצעות etanercept (מובהק סטטיסטית). מתוך המקרים הללו בשחפת לקו 144 מכל 100,000 חולים שקיבלו infliximab לעומת 35 מכל 100,000 חולים שקיבלו etanercept.

החוקרים דיווחו עוד ש-72%מהזיהומים הופיעו במהלך 90 יום מהתחלת הטיפול ב- infliximab, לעומת 28% בלבד באותו הזמן בחולים שקיבלו etanercept.

החוקרים סיכמו שלמרות שלתכשירים יעד פעולה זהה, ה-TNF, השפעתן על חיי התא ועל היווצרות הגרנולומה שונה.

החוקרים ציינו שלמרות הממצאים יש לזכור שמדובר בזיהומים נדירים יחסית ובוודאי פחות שכיחים מהזיהומים החידקיים הנפוצים שחולים אלו רגישים להם. לכן עדיין לא ברור האם על הרופא המטפל לשנות את גישתו לטיפול התרופתי בחולים הללו.

Clin Infect Dis 2004;38:1261-1265

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

הנחיות חדשות לטיפול במחלת ההשמנה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

לאחרונה פורסמו הנחיות חדשות ע״י האיגוד האירופאי לחקר וטיפול בהשמנה וע״י האיגוד האמריקאי לסוכרת, אשר מדייקות את הטיפול במחלת ההשמנה באופן נרחב יותר מהפחתת משקל, וזאת על סמך העדויות המחקריות שהצטברו עד תחילת 2026

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

השפעות של צריכת אלכוהול כבדה על דימום תוך־מוחי חריף ועל מחלת כלי דם מוחיים קטנים

השפעות של צריכת אלכוהול כבדה על דימום תוך־מוחי חריף ועל מחלת כלי דם מוחיים קטנים

מקור: Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|16/04/2026

המאמר בוחן את הקשר בין צריכת אלכוהול כבדה לבין מאפיינים קליניים, הדמייתיים ופרוגנוסטיים של דימום תוך־מוחי חריף (ICH), תוך התמקדות בהשפעת האלכוהול על מחלת כלי דם מוחיים קטנים (Cerebral Small Vessel Disease – CSVD)

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן