מתן אנטיביוטיקה תוך 4 שעות מביא לשיפור בדלקת ריאות הנרכשת בקהילה (Arch Intern Med)

ממחקר רטרוספקטיבי חדש עולה שטיפול אנטיביוטי הניתן תוך 4 שעות מהאשפוז מביא לשיפור בתוצאות המחלה בחולים הסובלים מדלקת ריאות שנרכשה בקהילה (CAP).

הנחיות הטיפול ב-CAP ממליצות על מתן אנטיביוטיקה תוך 8 שעות מהאשפוז.

החוקרים לקחו מדגם רנדומלי של 18,209 חולים בני 65 ומעלה שאושפזו עקב דלקת ריאות. כל החולים היו בעלי ביטוח בריאות.

מתוכם, 13,771 (75.6%) לא קיבלו טיפול אנטיביוטי לפני האשפוז. 60.9% מכלל הנבדקים קיבלו אנטיביוטיקה תוך 4 שעות מאשפוזם.

החוקרים מצאו ששיעור התמותה בביה”ח בקרב החולים שקיבלו את הטיפול האנטיביוטי מוקדם היה נמוך בהשוואה לשאר החולים (odds ratio [OR]- 0.85, מובהק סטטיסטית). גם התמותה ב-30 יום (OR-0.85) ומשך האשפוז ירדו בקרב החולים שקיבלו את האנטיביוטיקה תוך 4 שעות.

לא נמצא הבדל בין הקבוצות מבחינת הסיכוי לאשפוז חוזר.

בין מגבלות המחקר ניתן לציין את העובדה שמדובר במחקר רטרוספקטיבי ושדלקת הריאות לא היתה בהכרח סיבת המוות, כמו כן לא ניתן היה להכליל את הממצאים על אוכלוסיות שונות מזו שבמחקר.

מסקנת החוקרים היתה שמתן אנטיביוטיקה תוך 4 שעות מהאשפוז הפחית את התמותה מדלקת ריאות בחולים אשר לא קיבלו את הטיפול לפני אשפוזם והוריד את הסיכוי לאשפוז ממושך בכלל החולים.

Arch Intern Med. 2004;164:637-644

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

האם מתן דקסמתזון פומי לאחר ניתוח כריתת אדנוטונסילקטומיה בילדים מפחית כאב בהשוואה לפלצבו? ניסוי קליני אקראי

מקור: JAMA Otolaryngol Head Neck Surg
פרופ' יוסף אלידן
פרופ' יוסף אלידן
אין תגובות|18/09/2026

כריתת שקדים היא בין הניתוחים הכואבים ביותר בתחום אף־אוזן־גרון. לא ברור אם טיפול פומי בסטרואידים לאחר הניתוח מפחית כאב ותחלואה לאחר כריתת שקדים בילדים

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|17/09/2026

מחקרים קודמים תיארו שיעורי חרדה ודיכאון גבוהים בחולי NIU, אך הם היו מוגבלים בגודל המדגם, בפיזור הגאוגרפי ובגיוון הדמוגרפי, ולא בחנו קשת רחבה של אבחנות פסיכיאטריות בגישת מקרה־ביקורת

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן