תוספת חלבונים בדיאטה על חשבון פחמימות אינה גורמת לאובדן סידן (J Clin Endocrinol Metab)

ממחקר בהיקף קטן עולה שבניגוד לדעה הרווחת, תוספת קלורית של חלבונים בדיאטה על חשבון פחמימות אינה מגבירה איבוד של סידן ואף משפיעה לטובה על השלד.

במחקר השתתפו 33 נבדקים אשר לפני המחקר צרכו פחות מ-0.85 גרם לק”ג חלבון ליום. חלקם הוקצו לקבל דיאטה עשירה בחלבון (0.75 גרם לק”ג ליום) והקבוצה השניה קיבלה דיאטה ענייה בחלבון (0.04 גרם לק”ג) למשך 9 שבועות. ההכנסה הקלורית היתה דומה בשתי הקבוצות.

החוקרים לא מצאו הבדל ברמות הסידן המופרשות בשתן בין שתי הקבוצות. לעומת זאת, בקבוצה שקיבלה דיאטה עשירה בחלבון היתה רמה גבוהה יותר של IGF-I בסרום, פקטור צמיחה של העצם ורמה נמוכה יותר של N-telopeptide בשתן שהינו מדד לספיגת עצם וזאת בהשוואה לקבוצה שקיבלה דיאטה ענייה בחלבון (מובהק סטטיסטית).

החוקרים הוסיפו שהעלאת ההכנסה של חלבונים מ-0.78 ל-1.55 גרם לק”ג ליום ע”י תוספת בשרית לדיאטה הראתה מגמה דומה כאשר לא נצפה שינוי בהפרשת הסידן בשתן אך היתה עלייה ברמת IGF-I בסרום וירידה ברמות N-telopeptide בשתן.

החוקרים סיכמו שתוספת חלבון לדיאטה על חשבון פחמימות עשויה להיות בעלת אפקט חיובי על השלד בנשים וגברים מבוגרים.

J Clin Endocrinol Metab. 2004;89:1169-1173

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה