מחקר חדש מראה כי דיאטה הכוללת צריכת שומן מתונה עדיפה על-פני דיאטה דלה בשומן, בהפחתת הסיכון הקרדיווסקולרי של המשתתפים.
המחקר בדק 53 גברים ונשים עם עודף משקל. בכל המשתתפים נמדדו רמות כולסטרול התחלתיות של 200 או יותר. המשתתפים חולקו לאחת משתי דיאטות, שתוכננו להביא להפחתה במשקל במשך 6 שבועות, ואחר-כך לדיאטות מאותו סוג שתוכננו לשמור על המשקל שהושג, במשך 4 שבועות.
בדיאטה הדלה בשומן 18% מהקלוריות נצרכו כשומנים. בדיאטה המתונה 33% מהקלוריות נצרכו כשומנים, מחציתם חד בלתי רוויים (monounsaturated), מבוטנים ומשמן בוטנים.
הדיאטה עם צריכת שומן מתונה הביאה להפחתה של 14% בסיכון למחלה קרדיווסקולרית ואילו הדיאטה הדלה בשומן הביאה להפחתה של 9% בלבד. נערכה ביקורת כך שבשתי הקבוצות היתה ירידה דומה במשקל; 1.2 ק”ג לשבוע בממוצע.
בדיאטה הדלה בשומן נרשמה ירידה ממוצעת של 12% ב- HDL, אשר נותר ללא שינוי בדיאטה המתונה. בנוסף, לאחר ירידה ברמת הטריגליצרידים בתחילתה של הדיאטה הדלה בשומן, נמדדה עלייה ברמתם בשלב שימור המשקל.
תוצאות אלו מראות כי להפחתה משמעותית בצריכת השומנים עלולות להיות השפעות שליליות על הסיכון הקרדיווסקולרי, אפילו כאשר ישנה ירידה במשקל, כותבים החוקרים.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!