Dietary Fat Composition May Influence Remission in Crohn’s Disease

Laurie Barclay, MD July 30, 2002 —

Fat composition in the diet may help explain the benefits of enteral nutrition in inducing remission from Crohn’s disease, according to the results of a double-blind, randomized, multicenter European trial reported in the August issue of Gut.

“The therapeutic mechanisms of enteral nutrition in Crohn’s disease are unknown,” write M. A. Gassull, from Hospital Universitari Germans Trias i Pujol in Badalona, Spain, and colleagues. “This is the first trial to show that fat may play a key role in the primary therapeutic effect of enteral nutrition in active Crohn’s disease.”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה