אורולוגיה

השפעת סאקסנדה בגברים עם היפוגונאדיזם פונקציונאלי על-רקע השמנה (Endocr Connect)

OBESITY

במאמר שפורסם בכתב העת Endocrine Connections מדווחים חוקרים מסלובניה על התועלת של טיפול בסאקסנדה (Liraglutide במינון 3.0 מ”ג) בגברים עם היפוגונאדיזם פונקציונאלי על-רקע השמנה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שינוי אורחות חיים מהווה את הקו הראשון כנגד היפוגונאדיזם פונקציונאלי על-רקע השמנה. במקרים בהם צעד זה נכשל, החשיבות של טיפול הורמונאלי בטסטוסטרון אינה ידועה.

סאקסנדה הינה תרופה ממשפחת אגוניסטים לקולטן GLP-1 (Glucagon-Like Peptide) המלווה בירידה מתקדמת וממושכת במשקל הגוף. במודלי חיות דווח על השפעה ישירה אפשרית של תרופה זו על ציר היפותלמוס-היפופיזה-אשכים.

במסגרת המחקר הנוכחי ביקשו החוקרים להשוות את השפעות סאקסנדה אל מול טיפול בטסטוסטרון בגברים עם היפוגונאדיזם פונקציונאלי על-רקע השמנה בהם לא תועדה תגובה טובה לשינוי אורחות חיים, כולל הערכה נסיגה בהיפוגונאדיזם פונקציונאלי וירידה במשקל.

המחקר הפרוספקטיבי, אקראי, בתווית-פתוחה, כלל 30 גברים בגיל ממוצע של 46.5 שנים, עם מדד מסת גוף של 41.2 ק”ג למ2. המשתתפים במחקר חולקו באקראי לטיפול בסאקסנדה או לטיפול בג’ל טסטוסטרון 1% במינון 50 מ”ג. החוקרים השלימו הערכה של התפקוד המיני ומדדים אנתרופומטריים. עוד הושלמו בדיקות דם להערכת ריכוז סוכר בצום ומדדים אנדוקריניים ומטבוליים לאחר העמסת סוכר.

מהנתונים עולה כי בשתי הזרועות נרשמה עליה משמעותית בריכוז טסטוסטרון כולל (5.9 ננומול/ליטר בזרוע הטיפול בג’ל טסטוסטרון לעומת 2.6 ננומול/ליטר בזרוע הטיפול בסאקסנדה), לצד שיפור בתפקוד המיני.

הטיפול בסאקסנדה הוביל לעליה משמעותית ברמות LH (Luteinizing Hormone) ו-FSH (Follicle Stimulating Hormone) (p<0.001).

בקרב משתתפים שטופלו בסאקסנדה נרשמה ירידה ממוצעת של 7.9 קילוגרמים, בהשוואה לירידה של 0.9 קילוגרמים בקרב מטופלים בג’ל טסטוסטרון (p<0.001). בשני מטופלים בסאקסנדה תועדה נסיגה של תסמונת מטבולית, בעוד שבקרב מטופלים בטסטוסטרון לא תועדו מקרים דומים.

הטיפול בסאקסנדה נמצא עדיף על טיפול בטסטוסטרון לשיפור המצב הבריאותי הכולל של גברים עם היפוגונאדיזם פונקציונאלי על-רקע השמנה לאחר כישלון שינוי אורחות חיים.

Endocr Connect. 2019 Mar 1;8(3):195-202

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Tirzepatide טוב יותר מ-Semaglutide להפחתת משקל (JAMA Internal Medicine)

    טיפול ב-Tirzepatide טוב יותר מ-Semaglutide להפחתת משקל (JAMA Internal Medicine)

    במבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר שטופלו ב- Tirzepatide תועד סיכוי גדול יותר משמעותית להשגת ירידה של לפחות 5%, 10% ו-15% ממשקל הגוף, בהשוואה לאלו שטופלו ב-Semaglutide, ללא תלות בנוכחות או העדר סוכרת, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine. מחקר העוקבה כלל מבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר שהחלו טיפול ב-Semaglutide (אוזמפיק) […]

  • הסתיים קורס מתקדם ראשון לטיפול בהשמנה בצפון – שתוף פעולה של ספרת הסוכרת בגליל והטכניון

    הסתיים קורס מתקדם ראשון לטיפול בהשמנה בצפון – שתוף פעולה של ספרת הסוכרת בגליל והטכניון

    38 בוגרים ובוגרות סיימו החודש קורס מתקדם לטיפול בהשמנה, בניהולו האקדמי של פרופ' נעים שחאדה, יוזמה משותפת של ספרת הסוכרת בגליל ע"ש ראסל ברי וביה"ס ללימודי המשך של הטכניון. הבוגרים, ברובם רופאי משפחה, למדו על מגפת ההשמנה מהיבטים שונים כשהמטרה היא להכשיר את הצוותים הרפואיים להתמודד עם מגפת ההשמנה.

  • האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    במאמר שפורסם בכתב העת Obesity מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי השמנה אינה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים במצב קריטי עם אבחנה של COVID-19. יתרה מזאת, בחולים עם מדד מסת גוף נמוך מ-25 ק”ג/מ2 תועדו שיעורי תמותה גבוהים יותר בהשוואה לאלו עם מדדי מסת גוף גבוהים יותר. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון […]

  • ניתוח בריאטרי טוב יותר מתרופות ממשפחת אגוניסטים לקולטן GLP-1 בהפחתת הסיכון לתמותה (JAMA Network Open)

    ניתוח בריאטרי טוב יותר מתרופות ממשפחת אגוניסטים לקולטן GLP-1 בהפחתת הסיכון לתמותה (JAMA Network Open)

    לניתוח בריאטרי מטבולי יתרון הישרדותי על-פני תרופות ממשפחת אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 (או Glucagon-Like Peptide) במבוגרים עם השמנת-יתר וסוכרת במשך עד עשר שנים, הבדל העשוי לנבוע מירידה גדולה יותר במשקל עם ההתערבות הניתוחית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש בראשות פרופ’ דרור דיקר מבית חולים השרון בישראל, אשר פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים […]

  • היפוגונאדיזם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה במבוגרים מאושפזים עם אסתמה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AACE)

    היפוגונאדיזם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה במבוגרים מאושפזים עם אסתמה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AACE)

    במבוגרים עם אסתמה היפוגונאדיזם תועד סיכון גבוה פי 16 לתמותה במהלך אשפוז, בהשוואה לאלו עם רמות טסטוסטרון תקינות, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-AACE. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הראו כי טיפול בטסטוסטרון עשוי להפחית את הסיכון לאירועים חריגים משנית לטיפול ארוך-טווח בגלוקוקורטיקואידים בגברים עם אסתמה. עם זאת, לא […]

  • רמות הורמוני מין בדם והסיכון לתסמונת מטבולית (Front Endocrinol)

    רמות הורמוני מין בדם והסיכון לתסמונת מטבולית (Front Endocrinol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Frontiers in Endocrinology עולה כי קשר בין מדד FEI (או Free Estradiol Index) מוגבר ובין סמני דלקת ומדדים מטבוליים בגברים בכל הגילאים ובנשים מבוגרות יותר, בעוד שרמות FAI (או Free Androgen Index) גבוהות יותר הדגימו קשר דומה בנשים מתחת לגיל 50 שנים. חוסר איזון ברמות הורמוני מין נקשרו עם התפתחות […]

  • תוצאות מבטיחות ל-Setmelanotide לטיפול בהשמנה היפותלמית (The Lancet Diabetes & Endocrinology)

    תוצאות מבטיחות ל-Setmelanotide לטיפול בהשמנה היפותלמית (The Lancet Diabetes & Endocrinology)

    במאמר שפורסם בכתב העת The Lancet Diabetes & Endocrinology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ב- Setmelanotide למשך 16 שבועות הוביל לירידה עקבית במשקל הגוף ובתחושת הרעב בחולים עם השמנה היפותלמית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין טיפולים מאושרים להשמנה היפותלמית, הפרעה הנובעת מנזק להיפותלמוס ומתאפיינת בעליה מהירה וחמורה במשקל הגוף, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה