אורולוגיה

עדכונים לרגל חודש המודעות למאבק בסרטן המעי הגס והחלחולת 2020 : עליה באבחון מוקדם וירידה באבחון ראשוני עם מחלה גרורתית (האגודה למלחמה בסרטן)

הודעת האגודה למלחמה בסרטן

בזכות התוכנית הלאומית לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס והגברת המודעות לחשיבות הגילוי המוקדם: עלייה בשיעור המאובחנים בשלב מחלה מוקדם בין השנים 2000-2017

שיעור ההיארעות (המקרים החדשים שאובחנו) של סרטן המעי הגס בישראל הוא מהנמוכים ביותר בקרב מדינות ה-OECD (מקום 35 מתוך 36 מדינות)

שיעורי התמותה מסרטן המעי הגס דומים בין קבוצות האוכלוסייה בישראל

מחקר חדש שמומן בסיוע האגודה למלחמה בסרטן:                      בחולי סרטן המעי הגס, השד, ומחלות סרטן שכיחות אחרות בישראל לא נמצא קשר מובהק לסיכון של אובדן התעסוקה, עשור לאחר האבחנה

מחקר חדש: תמיכה חברתית חזקה לנשים שאובחנו עם         סרטן המעי הגס והחלחולת, עשויה להפחית את הסיכון           לתמותה מהמחלה

האגודה למלחמה בסרטן מכריזה על חודש המודעות הבינלאומי לקידום המאבק בסרטן המעי הגס המצוין בישראל ובעולם במרץ.

לרגל חודש המודעות, חושפים האגודה למלחמה בסרטן ומשרד הבריאות את הנתונים המעודכנים ביותר של סרטן המעי הגס בישראל, מהם עולה כי אובחנו בישראל 2,983 מקרים חדשים של סרטן חודרני של המעי הגס והחלחולת, מתוכם 1,534 גברים (51%) ו-1,449 נשים (49%). מדובר בסוג הסרטן השני בשכיחותו בישראל בכלל האוכלוסייה.

שיעור המאובחנים בשלב מחלה מוקדם (מכלל המקרים עבורם המידע היה נגיש 58-77% מכלל החולים עם סרטן המעי הגס והחלחולת) בשנת 2017 היה 36.2% – שיעור שגבוה ב-80% משיעור החולים שאובחנו בשלב מחלה מוקדם בשנת 2000 (19.9%). במקביל, ירדה פרופורציית החולים שאובחנו לראשונה עם מחלה גרורתית, מ- 14.6% בשנת 2000 ל-8.8% בשנת 2017  – ירידה של כ-40%.

לדברי מירי זיו, סגנית יו”ר האגודה למלחמה בסרטן: הנתונים העדכניים על סרטן המעי הגס מוכיחים כי מדובר במחלה שעלולה להתפתח אצל נשים וגברים כאחד, בשיעורים דומים. נכון להיום, מניעה וגילוי מוקדם הם הצעדים היעילים ביותר כנגדה. סיכויי הריפוי מגיעים ל-90% כאשר סרטן המעי הגס מתגלה בשלב מוקדם, ולכן חשוב להגביר את היענות הציבור לבדיקות לאבחון מוקדם – בשילוב אימוץ אורח חיים בריא שהוכח כמפחית סיכון לתחלואה ותמותה.

לדברי פרופ’ ליטל קינן-בוקר, מנהלת המרכז הלאומי לבקרת מחלות של משרד הבריאות: גורמי הסיכון העיקריים לסרטן המעי הגס הם עלייה בגיל, היסטוריה משפחתית של המחלה, גידול שפיר קודם במעי, מחלת מעי דלקתית, מוטציות גנטיות, וגם אורח חיים (השמנה, יושבנות, תזונה עתירת שומן ודלת סיבים, עישון, צריכת אלכוהול). סרטן המעי הגס היא מחלה שאופיינית לגיל המבוגר.                   הן ביהודים ואחרים והן בערבים, בשני המינים, שיעורי ההיארעות עולים מאוד החל מגיל 55, והם הגבוהים ביותר בקבוצת הגיל 75+.

להלן עיקרי הנתונים המעודכנים:

היארעות (המקרים החדשים שאובחנו)

·         בשנת 2017 אובחנו בישראל 2,983 מקרים חדשים של סרטן חודרני של המעי הגס והחלחולת. זהו הסרטן השני בשכיחותו בגברים ובנשים בישראל.

·         שיעורי ההיארעות של סרטן המעי הגס והחלחולת בשנת 2017 בישראל דומים בין יהודים וערבים, ומעט גבוהים יותר בגברים בהשוואה לנשים. 

·         שיעורי ההיארעות עולים עם הגיל והם הגבוהים ביותר בבני 75 שנים ומעלה.

·         בהשוואה בינלאומית מול 36 ממדינות ה-OECD, ישראל נמצאת כמעט במקום הנמוך ביותר – במקום 35 מתוך 36 מדינות (היחידה מתחתיה היא מקסיקו) מבחינת שיעור המקרים החדשים – ההיארעות (Globocan 2018).

מגמות עתיות בהיארעות

·         ביהודים ו’אחרים’, משנת 1996 ועד 2007 בגברים ו-2006 בנשים – נצפתה יציבות בהיארעות סרטן המעי הגס והחלחולת; לאחר מכן  נצפתה ירידה מובהקת של 5% ו-4% בשנה, בהתאמה, בגברים ובנשים. 

·         בערבים, מאז 1990 ועד 2008 בגברים ו-2007 בנשים, חלה עלייה מובהקת (באחוז שנתי של 4% ו-5%, בהתאמה, בגברים ובשנים) בהיארעות סרטן המעי הגס והחלחולת; לאחר מכן נצפתה יציבות בגברים, וירידה מובהקת (כ-2% בשנה) בנשים. 

·         בניתוח המגמות על פי קבוצות גיל נמצא כי בקבוצת הצעירים (20-44) נצפית עלייה או יציבות בקבוצות האוכלוסייה השונות; בשאר קבוצות הגיל (45-64), (65+), נצפית לרוב מגמת ירידה ביהודים ו’אחרים’ ומגמת עלייה בקרב ערבים:

          קבוצת הצעירים (20-44): בגברים יהודים ו’אחרים’ וגם בנשים ערביות נצפית יציבות במגמה במשך כל התקופה 2017-1996; לעומת זאת, בנשים יהודיות ו’אחרות’ נצפית עלייה של כ-4% לשנה (תוספת של כ-3 מקרים לשנה) בשמונה השנים האחרונות, 2016-2009; גם בגברים ערבים נצפית עלייה של כ-4.5% לשנה (תוספת של פחות ממקרה לשנה) במשך כל התקופה 2017-1996.

          קבוצת גיל הביניים (45-64): קבוצה זו כוללת חלק מאוכלוסיית היעד לתכנית הלאומית לגילוי סרטן המעי הגס והחלחולת (50-74). ביהודים ואחרים, הן בגברים (מאז 2010) והן בנשים (מאז 1996), נצפית ירידה מובהקת בשיעורי התחלואה (כ4% לשנה,

ו- 1.3% בהתאמה). בערבים, בגברים נצפית יציבות ובנשים נצפית עלייה מובהקת בהיארעות מאז 1996.

          קבוצת המבוגרים (65+): גם קבוצה זו חלקה נכלל, מאוכלוסיית היעד לתכנית הלאומית לגילוי סרטן המעי הגס והחלחולת (50-74). ביהודים ואחרים, הן בגברים (מאז 2006) והן בנשים (מאז 2007), נצפית ירידה מובהקת בהיארעות. בערבים, הן בגברים (מאז 1996) והן בנשים (מאז 2007), נצפית עלייה מובהקת בהיארעות.

התפלגות שלב המחלה בעת האבחנה

שיעור המאובחנים בשלב מחלה מוקדם (מכלל המקרים עבורם המידע היה נגיש 58-77% מכלל החולים עם סרטן המעי הגס והחלחולת) בשנת 2017 היה 36.2% – שיעור שגבוה ב-80% משיעור החולים שאובחנו בשלב מחלה מוקדם בשנת 2000 (19.9%). במקביל, ירדה פרופורציית החולים שאובחנו עם מחלה גרורתית, מ- 14.6% בשנת 2000 ל-8.8% בשנת 2017 (ירידה של כ-40%). ככל הנראה משקפות מגמות אלה עלייה בשיעור ההשתתפות בתכנית הלאומית לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס והחלחולת, שיזמה האגודה למלחמה בסרטן בשיתוף משרד הבריאות, כמו גם עליית המודעות למחלה.

תמותה

·         בשנת 2017 נפטרו 1,254 מתושבי ישראל מסרטן המעי הגס והחלחולת, כמחציתם גברים, ורובם הגדול (כ-90%) יהודים ואחרים. זהו הסרטן השני בשכיחותו כגורם תמותה מסרטן בישראל בכל קבוצות האוכלוסייה.

·         שיעורי התמותה מסרטן המעי הגס והחלחולת בשנת 2017 היו דומים בין קבוצות האוכלוסייה השונות.           

·         עיקר התמותה נצפה בגיל המבוגר. השיעורים הגבוהים ביותר נצפו בקבוצת הגיל 75 ומעלה.

·         בהשוואות בינלאומית מול 36 ממדינות ה-OECD, ישראל נמצאת באחד מהמקומות הנמוכים ביותר (31 מ-36) בשיעור התמותה מסרטן המעי הגס והחלחולת           (Globocan 2018).

מגמות עתיות בתמותה

ביהודים ואחרים, גברים ונשים, נצפית ירידה מובהקת בתמותה במשך כל התקופה 2017-1996. בערבים, גברים ונשים, המגמה הייתה יציבה במשך כל התקופה 2017-1996.


לצפייה בדוח רישום הסרטן הלאומי של משרד הבריאות לחצו כאן


גילוי מוקדם

ביוזמת האגודה למלחמה בסרטן ומשרד הבריאות הוקמה ב-2005 תוכנית לאומית לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס והחלחולת, אשר מתבססת על בדיקות צואה לדם סמוי מגיל 50 עד גיל 74 בבעלי סיכון ממוצע למחלה אחת לשנה. מי שהתגלה אצלו דם סמוי בצואה, יופנה במסגרת סל הבריאות לביצוע חיוני והכרחי של בדיקת קולונוסקופיה ללא תשלום. בדיקה זו מיועדת גם לאנשים מגיל 40 שיש להם קרוב משפחה מדרגה ראשונה שאובחן כחולה בסרטן המעי הגס, להם מומלץ לבצע אותה כל חמש שנים או בתדירות על פי המלצת הרופא. במהלך הבדיקה במידה והתגלה ממצא שפיר ניתן להסירו עוד לפני שהתפתח לסרטן.                                                                                הביטוחים המשלימים בקופות החולים מאפשרים לבצע את הבדיקה בהשתתפות עצמית ללא קשר לגיל או לסיפור המשפחתי. לפירוט ההשתתפות העצמית בקופות השונות לחצו כאן.

הנתונים מוכיחים: מאז הקמת התוכנית נרשם שיפור בהישרדות והקטנת התמותה מהמחלה, כמו גם צמצום ההיארעות בעקבות הסרת נגעים שפירים עם פוטנציאל להפוך לממאירים.

הנחיות האגודה למלחמה בסרטן ומשרד הבריאות לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס

אנשים בסיכון רגיל (ללא תלונות על תסמינים וללא סיפור משפחתי) – מגיל 50 יש לבצע בדיקת דם סמוי בצואה אחת לשנה, על פי הסוג הנהוג בקופת החולים של המבוטח.

אנשים בעלי סיפור משפחתי של סרטן במעי הגס (קרוב מדרגה ראשונה או שני קרובים מדרגה שנייה) – ביצוע קולונוסקופיה מגיל 40, או 10 שנים לפני גיל אבחון המחלה אצל קרוב המשפחה. אם הבדיקה תקינה, יתבצעו בדיקות מעקב אחת ל-5 שנים, או על פי המלצות הרופא.

אנשים שאובחנו כחולים בסרטן המעי הגס – מומלץ שייבדקו לאיתור אפשרי של תסמונת לינץ’, תסמונת סרטן תורשתית שכיחה הגורמת לסרטן המעי הגס. מידע זה הוא חשוב לבני משפחתם בדרגת קרבה ראשונה.

אנשים בעלי סיפור משפחתי מוגבר, כלומר ריבוי מקרי ממאירות במשפחה במעי הגס או ברחם, בגיל צעיר, או כשידוע על תסמונת לינץ’ או פוליפוזיס משפחתי או חשד למקרים אלו – יש לפנות בכל גיל אל אחת מהמרפאות לגילוי מוקדם בהקדם האפשרי לצורך בירור.

אנשים בעלי גורמי סיכון אחרים, כגון מחלת מעי דלקתית, פוליפים במעי בעבר או פוליפים אצל קרובי משפחה – יש להתייעץ עם רופא לגבי הגיל שבו יש לבצע קולונוסקופיה ותדירות הבדיקות.

מחקר שנערך בסיוע האגודה למלחמה בסרטן:         ברוב מחלות הסרטן השכיחות בישראל לא נמצא קשר מובהק לסיכון של אובדן התעסוקה, עשור לאחר האבחנה                       

חוקר: ד”ר יקיר רוטנברג, המרכז הרפואי הדסה עין-כרם.

בשנים האחרונות ניתנת תשומת לב מיוחדת לצרכים של מחלימים מסרטן.                                 תעסוקה היא אחד המדדים להרגשה נורמלית שתורמת לשיפור באיכות החיים, ונמצאה כיעילה בהתמודדות עם סרטן. כמחצית מהמחלימים מסרטן הינם מתחת לגיל 65 שנים, ולכן התחלואה בסרטן והטיפול בו יכולים להשפיע על אפשרויות התעסוקה.

עד כה, לא קיים מידע בספרות המחקרית ביחס לחוסר תעסוקה אצל מחלימים מסרטן לאחר 10 שנים.

במסגרת המחקר, נבדק הסיכון לחוסר תעסוקה – 10 שנים לאחר אבחון של סרטן בקרב אוכלוסייה בגילאי העבודה, שחלו בסרטן בין השנים 2000-2005, לעומת אוכלוסייה ללא אבחנה של סרטן. כלל המשתתפים שנפטרו עד שנת 2015 הוצאו מעיבוד הנתונים, והעיבודים תוקננו למשתנים שונים, כולל גיל, מין, מצב חברתי-כלכלי ותעסוקה, שנתיים לפני האבחנה של הסרטן.

המחקר כלל 2,493 חולים שאובחנו בסרטן ו-7,360 משתתפים ללא היסטוריה של סרטן.

תוצאות המחקר הראו עלייה בשיעור הסיכון לחוסר תעסוקה אצל החולים בסרטן לאחר 10 שנים, בכ-30% לעומת האוכלוסייה הכללית.

הגידולים שהיו בסיכון המוגבר ביותר לחוסר תעסוקה היו גידולי מערכת העצבים (עלייה של 171%),  וכן לימפומות (66%).

על פי ממצאי המחקר, ברוב המחלות השכיחות בישראל סרטן המעי הגס, השד, מלנומה, צוואר הרחם, אשכים ותירואיד לא נמצא קשר מובהק, או שלא נמצא קשר כלל, בין האבחנה בסרטן, לבין התעסוקה, 10 שנים לאחר מכן, ונראה כי המחלימים נמצאו במעגל התעסוקה 10 שנים לאחר האבחנה.

כאמור, תשומת לב מיוחדת צריכה להיות מופנית לחולים שאובחנו בגידולי מערכת העצבים המרכזית, ובשיעור סיכון מוגבר גם בחולי לימפומה.

בסדנאות ‘מחלימים לחיים בריאים’® של האגודה למלחמה בסרטן ניתנת התייחסות מיוחדת לחשיבות החזרה לעבודה לאחר ההחלמה. כמו כן, העובדה שחולים זוכים ל-100% פטור ממס במהלך הטיפול, מסייעת לעידוד המשך התעסוקה, גם בתקופת הטיפול הפעיל.

למידע נוסף על ‘מחלימים לחיים בריאים’ לחצו כאן.

פרסומים חדשים של האגודה למלחמה בסרטן לרגל חודש המודעות לקידום המאבק בסרטן המעי הגס

ובחרת בחיים – מודעה חדשה: האגודה למלחמה בסרטן הפיקה מודעה חדשה ברוח תקופת הבחירות, להעלאת המודעות לאבחון מוקדם של סרטן המעי הגס. במודעה, שתפורסם בעיתונות וברשתות החברתיות בסמוך וביום הבחירות לכנסת (2.3), מופיע קלפי ובו כתוב המסר ‘ובחרת בחיים’. מטרת המודעה היא לעודד את לציבור מעל גיל 50 לבחור בחיים ולגשת לבצע בדיקה מצילת חיים לאבחון מוקדם של סרטן המעי הגס.

אנטי אנטי-אייג’ינג’ מודעה חדשה: האגודה למלחמה בסרטן הפיקה מודעה חדשה באדיבות גיתם BBDO המסייע לאגודה בהתנדבות. מכיוון שבטעות המחלה נתפסת כמחלה ‘גברית’, המודעה פונה לאוכלוסיית הנשים מעל גיל 50, המהווה כ- 49% מהחולים בסרטן המעי הגס, במטרה לעודדן לבצע בדיקה לגילוי מוקדם של המחלה. במודעה נכתב: “אל תדאגי רק למה שקורה לך ב??פ??נ?ים, דאגי גם למה שעלול לקרות לך ב??פ?נ?ים. בצעי בדיקה לאבחון מוקדם של סרטן המעי הגס העשויה להציל את חייך”. המודעה פורסמה בעיתונים הפונים למגזר הנשי. לחצו כאן לצפייה במודעה.

החלטות תשדיר רדיו חדש: האגודה למלחמה בסרטן הפיקה תשדיר רדיו חדש באדיבות גיתם BBDO המסייע לאגודה בהתנדבות, להעלאת המודעות לאבחון מוקדם של סרטן המעי הגס. התשדיר הנושא את השם ‘החלטות’, פונה לציבור מעל גיל 50 עם המסר: “יש החלטות שמקבלים מהראש, אך יש החלטה אחת שמקבלים גם מהראש וגם מהבטן ההחלטה לבצע בדיקת דם סמוי בצואה שעשויה להציל חיים”. בתשדיר ניתן הסבר קצר על הבדיקה, תוך קריאה לנבדקים שבדיקתם הייתה חיובית, כלומר הבדיקה לא הייתה תקינה – להתעקש על המשך בירור, וזאת לאור הנתונים כי נבדקים רבים אינם מבצעים בדיקות המשך כנדרש, למרות שנמצא להם דם סמוי בצואה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • השתלת כבד עשויה לשפר את הפרוגנוזה של חולים עם סרטן מעי גס ורקטום וגרורות לכבד (JAMA Surgery)

    השתלת כבד עשויה לשפר את הפרוגנוזה של חולים עם סרטן מעי גס ורקטום וגרורות לכבד (JAMA Surgery)

    בחולים לאחר השתלת כבד לעומת טיפול אלטרנטיבי בשל גרורות לכבד של סרטן מעי גס ורקטום תועדו שיעורי הישרדות כוללים ושיעורי הישרדות ללא-התקדמות גבוהים יותר, לצד שיעורי הישנות נמוכים יותר, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Surgery. מחקר העוקבה כלל 95 חולים עם גרורות לא-נתיחות לכבד משנית לסרטן מעי גס ורקטום שהופנו להערכה […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    שלום לכולם וברוכים הבאים לעוד פרק של “טיפ מחדר הרופא”, הפעם נעסוק באחת מהמחלות החשובות והקשות לאבחון – סרטן המעי. פרופסור איתמר רז יחלוק איתנו מידע חדש ומרתק מתוך מאמר שהתפרסם ב-JAMA OPEN ממאי האחרון. נלמד על השיטות המתקדמות לאבחון מוקדם והדרכים לשיפור הסיכויים לטיפול מוצלח. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • השתלת כבד דוחה התקדמות גרורות לסרטן מעי גס ורקטום (JAMA Surgery)

    השתלת כבד דוחה התקדמות גרורות לסרטן מעי גס ורקטום (JAMA Surgery)

    השתלת כבד מלווה בשיפור הישרדות ללא-התקדמות מחלה בחולים נבחרים עם סרטן מעי גס ורקטום לא-נתיח עם פיזור כבד; עם זאת, ההשפעה על ההישרדות הכוללת ושיעורי ההישנות לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Surgery. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הצביעו על תוצאות מבטיחות בחולים נבחרים עם סרטן מעי גס […]

  • סוכרת מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום (Br J Cancer,)

    סוכרת מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום (Br J Cancer,)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת British Journal of Cancer עולה כי אבחנה של סוכרת לפני אבחנת ממאירות מעי גס ורקטום מלווה בסיכון מוגבר לתמותה, בעיקר בשחורים לא-היספאנים ובחולים ממעמד סוציו-אקונומי נמוך. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין אבחנה של סוכרת ובין הסיכון לתמותה בקרב חולים עם אבחנה של סרטן מעי גס ורקטום […]

  • חשיבות איכות הכנת המעי על התוצאות ארוכות הטווח של בדיקות קולונוסקופיה (Am J Gastroenterol)

    חשיבות איכות הכנת המעי על התוצאות ארוכות הטווח של בדיקות קולונוסקופיה (Am J Gastroenterol)

    בקרב מטופלים עם הכנת מעי סבירה או גרועה תועדו שיעורי זיהוי אדנומות נמוכים יותר וסיכון גבוה יותר לתמותה עקב סרטן מעי גס לאחר בדיקת קולונוסקופיה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Gastroenterology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מחקרים רבים להערכת טיב הכנת המעי על תוצאות סרטן מעי גס ורקטום […]

  • האם לטיפול הורמונאלי חליפי השפעה על הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום? (Menopause)

    האם לטיפול הורמונאלי חליפי השפעה על הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום? (Menopause)

    במאמר שפורסם בכתב העת Menopause מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה סיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום בנשים תחת טיפול הורמונאלי חליפי, כאשר טיפול ב-Tibolone לווה בסיכון מוגבר משמעותית למחלה הממארת.  עם זאת, היקף העלייה בסיכון הוא קטן וככל הנראה חסר חשיבות קלינית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים רבים דיווחו כי טיפול […]

  • הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    בהשוואה לחולים עם אבחנה של סרטן מעי גס ורקטום בגיל אופייני, באלו עם הופעה מוקדמת של המחלה הממארת לא תועד סיכון מוגבר למחלה מתקדמת ולכן אין צורך בבדיקות קולונוסקופיה תדירות יותר בהשוואה להמלצות בהנחיות הנוכחיות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות העלייה בהיארעות הופעה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה