אורולוגיה

ההשפעה של Finasteride במינון 5 מ”ג על איכות החיים הבריאותית (J Natl Cancer Inst)

בגברים שטופלו ב-Finasteride (פרו-קיור) למשך שבע שנים במחקר Prostate Cancer Prevention Trial לא נרשמה השפעה שלילית על התפקוד הגופני, הבריאות הנפשית או החיוניות, כך מדווחים החוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Journal of National Cancer Institute.

החוקרים מסבירים כי למשתנים רפואיים והתנהגותיים אחרים, דוגמת מחלות נלוות ועישון, הייתה ההשפעה הגדולה ביותר על התפקוד הגופני.

ממצאים אלו מחזקים את הצורך לקחת בחשבון גורמים אלו בהערכת ההשפעות של התערבויות מניעתיות על איכות החיים הבריאותית.

במחקר האקראי נערכה השוואה בין Finasteride במינון 5 מ”ג ליום ובין פלסבו כטיפול מניעתי לסרטן ערמונית בלמעלה מ-18,000 גברים בגילאי 55 ומעלה.

במהלך שבע שנים, טיפול ב-Finasteride לווה בירידה של 25% בשכיחות ממאירות של הערמונית ובירידה של כ-40% בהופעת היפרטרופיה שפירה של הערמונית עם תסמינים.

מניתוח הנתונים המקורי של המחקר, הטיפול ב-Finasteride לווה בעליה בהפרעה בתפקוד המיני; עם זאת, מניתוח נוסף עלה כי רמת ההפרעה בתפקוד המיני הייתה מינימאלית ופחתה עם הזמן.

לדברי החוקרים, בשל מחסור בנתונים אודות שימוש ארוך-טווח ב-Finasteride ואיכות החיים הבריאותית, הם סברו כי חשוב לבחון את הסוגיה הנ”ל.

כעת הם מדווחים על כ-16,000 משתתפים בהם נערכו הערכות של התפקוד הגופני, הבריאות הנפשית והחיוניות באמצעות שאלון Health Survey Short Form-36 בתחילת המחקר, שישה חודשים לאחר ההקצאה האקראית וכל שנה למשך שבע שנים.

החוקרים מצאו כי לטיפול ב-Finasteride לא הייתה השפעה שלילית מובהקת סטטיסטית על שלושת המדדים הללו להערכת איכות החיים הבריאותית. לאחר שבע שנים, מדד SF-36 הממוצע בקרב מטופלים ב-Finasteride היה דומה מאוד למדדים במטופלים בפלסבו.

מחלות רקע דוגמת אי-ספיקת לב, כאבי רגליים וסוכרת, השפיעו לרעה על התפקוד הגופני, וכך גם עישון בהווה. איכות החיים הבריאותית נפגעה בגברים עם מחלות רקע רפואיות בתחילת המחקר, וקשר זה נותר לאורך זמן.

לממצאים הללו חשיבות רבה מאחר שמציעים כי טיפול ב-Finasteride למשך עד שבע שנים אינו מלווה בכל השפעה מזיקה משמעותית על איכות החיים, כולל התפקוד הגופני, הבריאות הנפשית והחיוניות של החולים.

J Natl Cancer Inst 2012

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה