אורולוגיה

הטיפול במחלות של צוואר הרחם אינו מעלה את הסיכון ללידה מוקדמת (BMJ)

בנשים שקיבלו טיפול כנגד CIN (Cervical Intraepithelial Neoplasia) לא חלה עליה בסיכון ללידה מוקדמת, כך עולה מתוצאות מחקר עוקבה רטרוספקטיבי-פרוספקטיבי, שפורסמו בכתב העת British Medical Journal.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות כ-18,000 לידות עוברים יחידים שאירעו לפני ואחרי טיפול כנגד CIN, במטרה לקבוע אם קיים קשר בין הטיפול ובין הסיכון ללידה מוקדמת. לדבריהם, בשנים האחרונות מספר מחקרים קשרו בין טיפול ב-CIN ובין סיכון מוגבר ללידה מוקדמת בשלב מאוחר יותר.

מדגם המחקר כלל נשים לאחר דגימה היסטולוגית של צוואר הרחם, שנערכה בין 1987-2009. החוקרים בחנו את הרשומות הרפואיות בין השנים 1998-2009 בחיפוש אחר כל לידות חי של עוברים יחידים בין שבועות 20-43 להיריון, לפני ואחרי בדיקה היסטולוגית של צוואר הרחם.

סך כולל של כ-44,000 נשים טופלו, ותועדו כ-26,000 לידות בכ-16,000 נשים. החוקרים מדווחים כי תועדו כ-18,000 לידות יחידים בגיל היריון של 20-43 שבועות היריון. מבין אלו, 1616 לידות היו מוקדמות (לאחר 20-36 שבועות היריון) ו-471 לידות היו מוקדמות מאוד (לאחר 20-32 שבועות היריון).

מבין לידות היחידים לאחר בדיקה היסטולוגית, 9.0% (1284 לידות) היו לידות מוקדמות, זאת בהשוואה ל-6.7% מכלל הלידות באנגליה, במהלך אותה תקופה, עם עליה של 2.3 ל-100 לידות וסיכון יחסי של 1.35, בהשוואה לאוכלוסייה הכללית.

לאחר תקנון לסוג הטיפול, בקרב לידות יחידים ראשונות שאירעו לאחר בדיקה היסטולוגית, יחס הסיכון המתוקן עם טיפול קודם עמד על 1.19. בקרב לידות יחידים ראשונות שאירעו לפני בדיקה היסטולוגית, יחס הסיכון המתוקן עם טיפול בעתיד היה 1.47.

לאחר שילוב לידת שאירעו לפני ואחרי הטיפול, הסיכון היחסי שהיה קשור עם הפרוצדורה עמד על 0.91, מקביל להבדל אבסולוטי של 0.25- ל-100 לידות יחידים.

מבין הנשים שילדו לאחר קולופוסקופיה, הסיכון ללידה מוקדמת בנשים לאחר הטיפול עמד על 9.1% (283/3095), בהשוואה ל-8.3% (396/4770) בנשים לאחר ביופסית נקב (Punch Biopsy) בלבד (יחס סיכון מתוקן של 1.19).

בהשוואה לביופסיה בלבד, העליה האבסולוטית בסיכון ללידה מוקדמת לאחר לידה מוקדמת עמדה על 1.5 ל-100 לידות, לאחר תקנון לאתר המחקר, הריונות קודמים וגיל האם.

יש להסביר לנשים שטופלו במסגרת תכניות הסקירה למחלות צוואר הרחם מטעם ה-National Health Service, ובעיקר לאלו לאחר קולופוסקופיה גדולה, כי במחקר הנוכחי הסיכון ללידה מוקדמת עמד על 9.0% והיה גבוה רק במעט יותר מהסיכון באוכלוסייה הכללית.

BMJ. Published online August 17, 2012

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • סגירה פרוצדורלית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) בפגים: קווים מנחים (JPER)

    סגירה פרוצדורלית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) בפגים: קווים מנחים (JPER)

    קווים מנחים חדשים מציעים כי סגירה טרנסקטטרית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) עשויה להיות עדיפה על פני סגירה כירורגית בפגים עם פגות קיצונית הזקוקים להנשמה מלאכותית, כך פורסם ב-Journal of Perinatology. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • עדויות חדשות תומכות בקשר גנטי דו-כיווני בין מדד מסת גוף ותסמונת שחלות פוליציסטיות (J Clin Endocrinol Metab)

    עדויות חדשות תומכות בקשר גנטי דו-כיווני בין מדד מסת גוף ותסמונת שחלות פוליציסטיות (J Clin Endocrinol Metab)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה קשר בין מדד מסת גוף מוגבר ובין סיכון מוגבר לתסמונת שחלות פוליציסטיות; מנגד, חומרת תסמונת שחלות פוליציסטיות עשויה לתרום למדד מסת גוף גבוה יותר. בנשים עם השמנת-יתר ותסמונת שחלות פוליציסטיות שכיחות גבוהה של קשיי פוריות, רמז לכך שלמדד מסת הגוף השפעה על הפוריות […]

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    כשל גדילה, כפי שבא לידי ביטוי בהיקף הראש בשחרור של ילודים עם פגות קיצונית, נמצא כקשור לתוצאות התפתחותיות והתנהגותיות בגיל שנתיים, כך פורסם ב- Journal of Perinatology ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • רמות אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם מנבאות סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    רמות אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם מנבאות סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes Care מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוז אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם עשוי לסייע בחיזוי הסיכון לסוכרת הריונית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין ריכוזי אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם ובאמצע ההיריון ובין הסיכון לאבחנה של סוכרת הריונית. החוקרים מדדו את ריכוזי אלבומין מסוכרר […]

  • ההשפעה של פעילות גופנית על דיכאון וחרדה בנשים לאחר-מנופאוזה (BMC Public Health)

    ההשפעה של פעילות גופנית על דיכאון וחרדה בנשים לאחר-מנופאוזה (BMC Public Health)

    במאמר שפורסם בכתב העת BMC Public Health מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי פעילות גופנית עשויה לסייע בהקלה על תסמיני דיכאון בנשים לאחר-מנופאוזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי פעילות גופנית זוהתה כטיפול תא-תרופתי מבטיח להקלה על דיכאון, אך עדיין קיימת מחלוקת באשר לסוג הפעילות היעיל ביותר. מטרתם כעת הייתה להשוות ולדרג את […]

  • אסתמה אימהית במהלך היריון והסיכון לאלרגיה ואסתמה בצאצאים (BJOG)

    אסתמה אימהית במהלך היריון והסיכון לאלרגיה ואסתמה בצאצאים (BJOG)

    במאמר שפורסם בכתב העת BJOG מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב ילדים לאימהות עם אסתמה סיכון מוגבר להתפתחות מחלות אלרגיות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עדויות קליניות וקדם-קליניות מעידות כי חשיפה תוך-רחמית לאסתמה אימהית מלווה בסיכון מוגבר לאסתמה בצאצאים. עם זאת, לא ידוע אם אסתמה אימהית מעלה גם את הסיכון לאלרגיות […]

  • בדיקת סוכר בדם בצום בהיריון מתקדם עשויה לסייע כבדיקת סקר לזיהוי סוכרת הריונית בטרימסטר השלישי (BJOG)

    בדיקת סוכר בדם בצום בהיריון מתקדם עשויה לסייע כבדיקת סקר לזיהוי סוכרת הריונית בטרימסטר השלישי (BJOG)

    במאמר שפורסם בכתב העת BJOG מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחלק מהנשים עם בדיקת סקר תקינה לסוכרת הריונית בטרימסטר הראשון והשני להיריון ישנה עדות להופעה מאוחרת של סוכרת הריונית לפי בדיקת סקר נוספת של סוכר בדם בצום בשבועות 32-34 להיריון, כאשר הסיכון למאקרוזומיה גבוה יותר משמעותית במקרים אלו. מטרת המחקר הנוכחי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה