אורולוגיה

האם ל-Minocycline יש השפעה על ייצור הזרע? (מתוך כנס ה-AAD)

מאת ד”ר נגה ליפשיץ

מתוצאות מחקר שהוצג בכנס השנתי ה-68 של ה- American Academy of Dermatology (AAD), עולה כי לטיפול בן 3 חודשים ב- Minocycline Hydrochloride לא נמצאה השפעה על ייצור הזרע.

החוקרים מציינים כי בעבר עלה חשש ש-Minocycline עלול לפגוע בייצור הזרע. לפיכך, מטרת המחקר הנוכחי הייתה להעריך את ההשפעה של טיפול ב-Minocycline בשחרור מושהה על מדדים שונים של ייצור הזרע באדם.

זהו מחקר אקראי מבוקר שכלל 180 גברים בריאים. החוקרים חילקו את המשתתפים באקראי לטיפול ב-Minocycline בשחרור מושהה במינון 1 מ”ג/ק”ג למשך 12 שבועות (n=91), או לפלסבו (n=89). הם מסבירים כי הטיפול ניתן למשך 12 שבועות שכן זהו פרק הזמן המומלץ לטיפול בתרופה, והוא ארוך יותר ממחזור ייצור הזרע באדם, אשר נמשך 75 ימים. משתתפי המחקר עברו בדיקות זרע ובדיקות דם בעת ההצטרפות וכן בשבועות 12, 16, 20 ו-24 למחקר. המעקב המעבדתי כלל מדידת רמות FSH וטסטוסטרון, תפקודי תריס ונוגדנים מסוג Antinuclear antibodies, ובנוסף עברו המשתתפים בדיקה גופנית בעת ההצטרפות ובשבועות 4 ו-12 למחקר.

החוקרים מדווחים כי 145 משתתפים השלימו את המחקר, 72 משתתפים בקבוצת ה-Minocycline ו-73 משתתפים בקבוצת הפלסבו. מתוצאות המחקר עולה כי לא נמצא הבדל מובהק סטטיסטית בין הקבוצות במספר הגברים שסבלו מירידה של 50% בריכוז הזרע, ירידה של 50% בתנועתיות הזרע, וירידה של 20% במורפולוגית הזרע התקינה.

החוקרים מפרטים כי 11.1% מהגברים בקבוצת ה-Minocycline סבלו מירידה של 50% בריכוז הזרע, בהשוואה ל-11% מהמשתתפים בקבוצת הפלסבו. בקבוצת ה-Minocycline לא נמצאו גברים עם ירידה של 50% בתנועתיות הזרע, לעומת 1.4% מהגברים בקבוצת הפלסבו, ו-28% מהגברים בקבוצת ה-Minocycline סבלו מירידה של 20% במורפולוגית הזרע התקינה, לעומת 32.9% מהמשתתפים בקבוצת הפלסבו. החוקרים מוסיפים כי גם בבדיקות הזרע שנערכו בשבועות 16, 20 ו-24 למחקר לא נמצא הבדל מובהק בין הקבוצות.

בנוסף, לא נמצא הבדל מובהק ברמות ה-FSH והטסטוסטרון הממוצעות בין 2 הקבוצות.

33 משתתפים בקבוצת ה-Minocycline (36.3%) דיווחו על תופעות לוואי, לעומת 27 משתתפים בקבוצת הפלסבו (30.3%).

לאור תוצאות המחקר מסכמים החוקרים כי טיפול בן 12 שבועות ב-Minocycline בשחרור מושהה אינו משפיע על ייצור הזרע או על רמות ה-FSH והטסטוסטרון בדם.

מתוך הכנס 68th Annual Meeting of the American Academy of Dermatology (AAD).

לידיעה ב-DocGuide

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה