אורולוגיה

האם ניתוחי מיתלה יעילים בטיפול בדליפת שתן במאמץ בגברים לאחר ניתוח להסרת הערמונית? (מתוך Journal of Urology)

מאת ד”ר בן פודה שקד

ממחקר פרוספקטיבי חדש אשר פורסם בגיליון אפריל של הירחון Journal of Urology עולה כי ניתוח מיתלה מסוג Transobturator Sling Suspension הראה שיעור ריפוי נמוך מאוד בקרב גברים הסובלים מדליפת שתן במאמץ בעקבות ניתוח להסרת הערמונית. לטענת החוקרים, תוצאות המחקר, אשר בחן את ה-Advance Male Sling System, עומדות בסתירה לאלו שדווחו מטעם יצרני המכשיר.

על אף מספר קטן של חולים, החוקרים טוענים כי עבודתם זו מדגישה את החשיבות של עריכת מחקרים קליניים אובייקטיביים להערכת שיטות ניתוחיות חדשות כדוגמת המיתלה שנבדק.

החוקרים עשו שימוש במערכת המיתלה בקרב 36 גברים הסובלים מדליפת שתן במאמץ בעקבות ניתוח להסרת הערמונית. לדבריהם, עקבו אחר הנחיות ביצוע הפעולה בצורה קפדנית ככל האפשר כפי שפורסמו בדו”ח המקורי, נכחו בקורס הדרכה שאורגן בידי היצרן, וכן דאגו לנוכחות של נציג מטעם היצרן בחדר הניתוח בכל אחד מהמקרים.

בתום שנה של מעקב, בהתבסס על מבחני משקל (השתן הנספג) בפד (Pad weight test), מצאו החוקרים כי שיעור הריפוי עמד על 9.0%. בעוד ש-45.5% מהחולים הראו מידת מה של שיפור, נצפתה החמרה בדליפת השתן ב-14.2%. החוקרים מזכירים כי יצרני המכשיר דיווחו בזמנו על שיעורי ריפוי גבוהים לכדי 52%.

בנוסף, מדדי אי-נוחות ויזואליים אנלוגיים הראו שיפור משמעותי בתום שלושה ושישה חודשים, אולם לא כך כעבור שנה. בסך הכל, מדווחים החוקרים, 54.5% מהחולים הביעו שביעות רצון מהניתוח בתום שנה, כששביעות רצונם זו נקשרה בצורה חזקה למידת השיפור בדליפת השתן.

לאור תוצאותיהם אלו, טוענים החוקרים כי אין בעיניהם המלצה לביצוע הפעולה בשלב זה, וכי יש צורך במחקר גדול ורב-מרכזי לבחינת שאלה זו.

J Urol 2010;183:1459-1463

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה